Mitä maksavat julkkisten ökykodit?

Mitä tapahtuu rikkaiden ja kuuluisien asuntomarkkinoilla? Millä hinnalta saa linnan, jossa on majaillut Oscar-voittaja? Mitä joutuu pulittamaan asunnosta, jossa on oma kylpylä ja vesiputous?

Kiinnostaako luksusasunto? Katso kaikki myytävät miljoona-asunnot Jokakoti.fi-palvelusta.


Richard Gere koki kolmen miljoonan dollarin pettymyksen myydessään New Yorkin luksuskotinsa vuonna 2008. New York Times -lehden mukaan näyttelijäkomistus maksoi vuonna 2007 neljän makuuhuoneen kodistaan 12 miljoonaa. Oman maatilan omistava Gere ei koskaan ehtinyt edes asua kaupunkisasunnossaan, ennen kuin laittoi sen myyntiin. Hän pyysi asunnosta hulppeat 18 miljoonaa dollaria, mutta joutui vuoden kuluttua laskemaan hintaa 15 miljoonaan, jotta sai kämppänsä myytyä.

Cher ei myöskään päässyt nauttimaan Havaijilla sijaitsevasta talostaan, ennen kuin laittoi sen myyntiin. Laulaja ei kuulemma koskaan asunut upean Hualalai-lomakohteen yhteydessä sijaitsevassa talossa. Cher osti suuren tontin vuonna 2004 noin 2,9 miljoonalla dollarilla ja rakennutti suurella rahalla paikalle upean huvilan. Lähteen mukaan hulppean kodin myyntihinta liikkuu nyt 8-12 miljoonan dollarin välillä.

Nicolas Cage osti Englannissa sijaitsevan 1700-luvulta peräisin olevan linnan alunperin kahdeksalla miljoonalla dollarilla. Linnanherrana olo ei ilmeisesti viehättänyt Oscar-voittajaa, vaan hän pisti kotinsa ja sitä ympäröivät tilukset myyntiin 5,6 miljoonalla dollarilla vain muutamaa vuotta myöhemmin.

Huhujen mukaan myynnin syynä olivat näyttelijän saamat jättimäiset veromätkyt. Cage myi myös Bel-Airissa sijaitsevan kartanonsa, josta pyydettiin aikanaan parhaimmillaan 35 miljoonaa. Näyttelijällä ei kuitenkaan ole asunnoista pulaa, sillä hän omistaa myös New Orleansissa 3,7 miljoonan arvoisen kodin.

C.S.I. New York -tähti Gary Sinisen ostamassa, Kaliforniassa sijaitsevassa luksustalossa oli peräti viisi makuuhuonetta, kuusi kylpyhuonetta, kylpylä, uima-allas, vesiputous, lampi ja ulkotakka. Sinise osti Cape Cod -tyylisen talon vuonna 2004 ja maksoi luksushuvilasta 1,95 miljoonaa dollaria. Vain neljä vuotta myöhemmin asunto oli kuitenkin jo myynnissä yli kahden miljoonan hintaan. Ketään ei kuitenkaan kiinnostanut tv-tähden talo ja hinta romahti 1,85 miljoonaan dollariin.

Joulukuussa menehtyneen Brittany Murphyn perhe laittoi tähden asunnon myyntiin kaksi kuukautta näyttelijättären kuoleman jälkeen. Murphy osti välimerellisen kotinsa Britney Spearsilta vuonna 2003. Talossa on viisi makuuhuonetta, kahdeksan kylpyhuonetta ja yksityinen kylpylä. Beverly Hillssissä sijaitsevan talon hinta on 7,25 miljoonaa dollaria.

Lil' Wayne tahtoo päästä eroon Miamissa sijaitsevasta luksusasunnostaan. Pilvenpiirtäjän 37. kerroksessa sijaitsevan asunnon ostajalle on tarjolla neljä makuuhuonetta, kolme kylpyhuonetta ja upeat näkymät merelle. Lähteiden mukaan räppäri itse maksoi asunnosta 3,1 miljoonaa ostaessaan sen vuonna 2007. Nyt hän pyytää kämpästään kuitenkin vaivaiset 2,8 miljoonaa dollaria.

Huumorimies Eddie Murphy ei yrityksistä huolimatta tunnu saavan taloaan myydyksi. Näyttelijän ostaessa upean kiinteistön vuonna 2004, se oli listattu kalleimmaksi New Jerseyn osavaltiossa myynnissä olevaksi yksityiskodiksi.

Viiden vuoden jälkeen näyttelijä joutui kuitenkin puolittamaan 30 miljoonan dollarin kartanonsa hinnan. New York Daily Newsin mukaan 15 miljoonalla dollarilla ostaja saa kahdeksan makuuhuonetta, yksitoista kylpyhuonetta, keilaradan, oman elokuvateatterin, äänitysstudion ja sisäuima-altaan. Manhattanille matkaa on vain 10 minuuttia.

Kiinnostaako luksusasunto? Katso kaikki myytävät miljoona-asunnot Jokakoti.fi-palvelusta.

(MTV3)

Kuvat: WireImage / AOP

Lähteet: realestate.aol.com, New York Times, New York Daily News

Lue myös:

    Uusimmat