Mitä ihmettä? Prinssi Haakon ajoi partansa kesken kuninkaallisten syntymäpäiväjuhlien

Norjan kuningasparin poika, prinssi Haakon luopui naamakarvoituksestaan isänsä ja äitinsä 80-vuotisjuhlissa.

Norjan kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan 80-vuotissyntymäpäiviä on juhlittu tällä viikolla maan pääkaupunki Oslossa.

Tiistaina 9. toukokuuta kuninkaanlinnassa järjestetyissä iltajuhlissa nähtiin erikoinen ohjelmanumero, kun Haraldin ja Sonjan poika, kruununprinssi Haakon, 43, ajoi partansa kesken juhlien.

Juhlista julkaistuissa kuvaparissa näkyy, miten Ruotsin kuningatar Silvian vieressä illallispöydässä istuvalla Haakonilla on parta kasvoillaan ja sitten partaa ei enää ole.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, oliko Haakon vain unohtanut ajaa partansa vai kuuluuko parranajo kuninkaallisiin perinteisiin.

Haakon ja Silvia 9.5.2017

Kuningatar Silvian vieressä istui ensin parrakas prinssi Haakon ja sitten parraton prinssi Haakon.

Kuningas Harald täytti 80 vuotta 21. helmikuuta 2017. Kuningatar Sonja täyttää 80 vuotta heinäkuun 4. päivänä.

Harald on hallinnut Norjaa kuninkaana vuodesta 1991 lähtien. Kuningaspari kihlautui maaliskuussa 1968 ja avioitui 29. elokuuta 1968 Oslossa. Ensi vuonna Harald ja Sonja ovat olleet naimisissa 50 vuotta.

Parilla on kaksi lasta, prinsessa Märtha Louise, 45, ja kruununprinssi Haakon. Haraldilla ja Sonjalla on yhteensä viisi lastenlasta. Haakon on naimisissa prinsessa Mette-Maritin kanssa.

Tanskan kuningatar Margareeta ja prinssi Haakon 9.5.2017

Kuningasparin syntymäpäiviä juhlistettiin myös Oslon kuninkaanlinnan edustalla. Koko kuningasperhe saapui tervehtimään kansaa kuninkaanlinnan parvekkeelta.

MTV.fi seurasi tapahtumaa suorassa nettilähetyksessä. Katso video tapahtumista alla!

Norjan kuninkaalliset juhlistivat kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan 80-vuotissyntymäpäiviä 36:42

Lue myös:

    Uusimmat