Mainos

Mitä Britannian häähumu tekee monarkialle ja maan taloudelle?

Ylihuomenna koittaa suuri päivä paitsi briteille, myös kaikille romantikoille eri puolilla maailmaa, kun prinssi William ja Kate Middleton vihdoin vihitään.

Paikan päälle Lontooseen odotetaan kymmenittäin eri valtioiden johtohenkilöitä ja valtavasti hääturisteja. Riittääkö häähumu kuitenkaan paikkaamaan Britannian taloutta?

Hääkrääsän odotetaan tuottavan maalle miljardivoiton. Hyötyjien joukossa on lisäksi hotelli- ja ravintola-ala.

Jotkut ovat tosin laskeneet ylimääräisen vapaapäivän tuovan taloudelle seitsemän miljardin takaiskun. Muun muassa tuotantotappioiden ja ylityölisien katsotaan syövän koko hyödyn.

Turvallisuuteen on satsattu enemmän kuin koskaan ennen. Kaduilla ja katoilla vartioi 5 000 poliisia, joista osa on valepuvuissa. Ainakin 60 ihmistä on saanut porttikiellon kaupungin keskustaan.

Ääriryhmiä seurataan suurennuslasilla. Terrorin uhka on todellinen, mutta se ei näytä kansalaisia pelottavan.

Entä auttaako häähuuma nostamaan monarkian imagoa? Toivoa näyttäisi olevan, sillä monen kansalaisen mielestä nuoren ja näyttävän avioparin tuoma julkisuus on monarkialle positiivinen asia.

Kaikille briteillekään häät eivät kuitenkaan ole hurmaa ja romantiikkaa. Tutkimusten mukaan noin joka kolmas britti ei piittaa koko monarkiasta, vaan tyytyisi tasavaltaan.

Naisista kaksi kolmesta aikoo seurata vihkimistä televisiosta, miehistä vain yksi kolmannes.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.