Mainos

Missä he ovat nyt: Lumenpudottaja Ville myi koko omaisuutensa kuusi vuotta sitten ja löysi onnen – nyt kuuden lapsen isä haluaa keskittyä lapsiinsa

Terassilla istuu päivettynyt, hymyilevä mies. Omaisuutensa vuonna 2011 kaupannut Ville Syväniemi on hetki sitten palannut kotimaahan viimeisimmältä reissultaan. 

Syväniemi oli ensimmäisiä, jotka olivat julkisuudessa, koska halusivat "myydä koko omaisuutensa". 

Vuonna 2011 Syväniemi laittoi omaisuutensa nettiin myyntiin ajatuksenaan muuttaa Thaimaahan määrittelemättömäksi ajaksi. Lumenpudottajana työskennellyt Ville uupui työtaakan alla ja halusi kinoksista konkreettisestikin eroon, palmujen alle. Irtaimesta ennätettiin tarjota 44 007,50 euroa, mutta ostaja katosi jäljettömiin ennen kaupantekoa. Ville myi tavaroitaan yksittäin ja sai kokoon hieman yli 10 000 euroa.

– Teimme muutaman viikon reissun Eurooppaan ja oikeastaan jämähdimme Amsterdamiin. Se on kiva kaupunki, pidän siitä paljon, Ville kertaa.

Matkalta palattuaan Ville kertoi asuneensa ystäviensä sohvilla. Kulkureita päätyi hiljalleen useampia saman katon alle ja kuin vahingossa syntyi ”kodittomien yhteinen kommuuni”.

Soljuen edelleen

Tavatessamme Syväniemi on juuri palannut Rodokselta. Mies kertoo, että paikasta on muodostunut hänelle hyvin rakas. Yksin hän ei Välimeren rannalta palannut, vaan muassa kulki kaksi uutta perheenjäsentä: löytökoirat vuoristosta.

– Lähdimme kaverini kanssa soittelemaan kitaraa. Reissun piti ensin kestää viikon, sitten kaksi. Kun löysin koirat, venähti vielä kolmaskin viikko.

Löytökoirilla oli kirppuja ja niiden korvat olivat tulehtuneet. Suomeen saattaakseen koirille tuli hankkia myös omat passit.

– Ne ovat voimistuneet ihan silmissä, Ville iloitsee ja kertoo miten hänellä ei ollut matkalle lähtiessä aikomustakaan hankkia koiria.

Syväniemen elämä tuntuu soljuvan muutenkin tilanteiden mukana leppoisasti edelleen. Reissuille hän lähtee edullisin, usein vain yhdensuuntaisin lennoin ja soittelee kitaraa vastineeksi aterioinnista.

– Ehkä olen vähän liiankin rennosti ottanut aina, Ville hymyilee.

Ville pyrkii reissaamaan aina, kun siihen aukeaa tilaisuus. Matkustaminen antaa hänen mukaansa perspektiiviä elämään ja retkillä on luotu myös ystävyyssuhteita. Uusiin paikkoihin hän tutustuu ottamalla ravintolat haltuun, monesti juuri kitara kainalossa.

Onni ilman omaisuutta, tarina kehossa

Ville Syväniemi kertoo, ettei omista tällä hetkellä kuin auton, joka jäi jo irtaimen myynnin yhteydessä hänelle.

– Liika omaisuus ahdistaa, hän kertoo.

Syväniemi on hurahtanut tatuointeihin, ja ne peittävät jo lähes koko vartalon. Villen ystävä on hakannut kaikki hänen tatuointinsa ja osin iholla kiertää kuvaa jo toisessa tai kolmannessa kerroksessa.

– Kehossa on tarinani.

"Lapset ovat kasvattaneet minut"

Suomessa Ville on vuoden päivät asustanut Tuusulassa, avopuolisonsa Minnan luona. Minnaan hän tutustui alle vuosi sitten Suomessa. 

Avioero entisen vaimon astui voimaan kuukausi sitten. Syväniemi kertoo asuneensa koko ikänsä Kehä kolmosen sisäpuolella, mutta viihtyy maalla oikein hyvin.

– Tykkään ulkoilla ja nyt kun on nämä koiratkin, hän kertoo.

Villen lapset viettävät viikonloppuja Tuusulassa. Hän kertoo, että välit myös lasten äiteihin ovat tällä hetkellä alkaneet sujua paremmin ja reissaajan aikatauluja ymmärretään.

Pysyvämpi muutto ulkomaille ei juuri nyt tunnu vaihtoehdolta. Ville kertoo aina olleensa perhekeskeinen ja kuusi omaa lasta ovat tällä hetkellä ensimmäisenä arvojärjestyksessä.

– Kaikki muu on sivuseikkaa. Lapset ovat kasvattaneet minut, Ville toteaa ja jatkaa miten hän pyrkii nyt kasvattamaan heitä kohti elämää.

Itse peruskoulun kesken jättänyt Ville kannustaa lapsiaan opiskelemaan – ja musiikin pariin. Esikoinen on soittanut viulua ja siirtynyt nyt kitaraan.

– Lasten kanssa on niin palkitsevaa ja siistiä!

Lyhyemmätkin reissut kääntyvät Suomeen päin ikävän yllättäessä.

– Koti-ikävä tulee nykyään paljon nopeammin. Lapsia on ihan hirveä ikävä jo kolmen viikon aikana, Ville tunnustaa.

Onnellinen mies

Ville Syväniemi kuvailee elämäänsä risaiseksi; aina sattuu ja tapahtuu. Miehestä paistaa kuitenkin lempeys ja onnellisuus. Suunnitelmat eivät paina, kalenteria hän ei edes omista ja omaisuus, kun sitä ei ole, ei ahdista. Nyt on hyvä olla.

– Tehkää kaikkea, mikä saa ihmisen hymyilemään, kehottaa Ville Syväniemi.

Juttua muokattu 4.9. klo 12:45: Tarkennettu nykyisen avopuolison tapaamisaikaa sekä avioeroa entisestä vaimosta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.