Mira Salon kassi:

  • herkkusieniä
  • 1 tlk hedelmäsalaattia
  • pakasteherneitä
  • rusinoita
  • siian filettä
  • Geisha -suklaapatukka

Hans Välimäen ja Mira Salon menu:

Siika-sashimi

  • 1 ohut viipale erittäin tuoretta siikaa
  • suolaa, pippuria
  • chiliöljyä
  • inkivääriä
  • salaattia
  • pari tippaa soijaa

Leikkaa kala lautaselle ja mausta. Tarjoile.

Hernesosekeitto

  • 1 pss pakasteherneitä
  • 1 dl vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kermaa

Kuullota sipulit voissa ja lisää vesi sekä herneet. Kiehauta ja lisää kerma sekä mausteet. Aja monitoimikoneella hienoksi. Tarkista maku ja tarjoile.

Siikapullat

50 g siikafilettä jauhettuna
suolaa, pippuria
1/2 dl kermaa
konjakkia
rakuunaa

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa ja tarkista maku. Hauduta poreilevassa vedessä n 6-7 min ja valuta. Tarjoile.

Paistettua siikaa

1 pala siian keskiosaa
voita paistamiseen
suolaa, pippuria

Poista siiasta ruodot ja vatsarasva. Mausta. Paista nahkapuoli alaspäin 3-4 min, käännä ja jatka paistamista vielä 2 min. Tarjoile.

Perunasalaatti

  • 2 pienehköä perunaa siivutettuna
  • 3-4 siitakesientä pilkottuna
  • 1 keltasipuli
  • rusinoita
  • suolaa, pippuria
  • ruohosipulia
  • oliiviöljyä

Paista kaikki ainekset yrttejä lukuunottamatta pannulla kypsäksi ja viimeistele ruohosipulilla. Tarjoile.

Rusinakeitto

  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • vaniljatanko
  • konjakkia

Kiehauta vesi, sokeri ja rusinat. Lisää veteen sekoitettu maissi joukkoon ohuena nauhana ja tarjoile vaniljakreemin tai jäätelön kera.

Perunaleivos

  • 1 Geisha-patukka
  • 2 siivua vaaleaa vuokaleipää
  • 1/2 dl tomusokeria
  • konjakkia
  • Cointreau -likööriä
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Pyöräytä massasta pallukoita ja kierittele ne kaakaojauheessa sekä tomusokerissa. Painele pintaan kolme koloa ja tarjoile.

sekahedelmäkastike:

  • 1 prk sekahedelmiä
  • 1-2 cl Cointreau -likööriä

Soseuta, mausta ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat