Mira Potkosen kasvoille palasi leveä hymy, urheilun itkut on itketty – ”Nyt voin päästää irti”

6:32
Katso videolta Mira Potkosen mitalin varmistuminen.

Pronssimitalin kaulaansa saanut Mira Potkonen oli kuin toinen nainen verrattuna olympiavälierän jälkeisiin hetkiin.

Välierätappionsa jälkeen Potkonen oli murtunut ja surullinen, mutta nyt hänen kasvoillaan oli leveä hymy.

– Ne tunteet, jotka silloin purkautuivat, olivat aitoja ja tulivat sydämestä. Ne olivat urheilijan, tahdonvoiman ja unelman romuttumisen tunteet. Kuten minä normaalisti, näytän aina kaikki tunteet, Potkonen sanoi.

Välierä-tappion jälkeen Potkonen oli pää pyörällä, eikä tiennyt mitä elämä tuo eteen seuraavaksi. Parin päivän aikana mieli on kirkastunut ja hän on ottanut tärkeän askeleen kohti urheilu-uran jälkeistä elämää.

– Nyt olen antanut itselleni luvan nauttia tästä. Kaverit olivat parempia ja heille kunnioitus siitä. Minun onnistumiseni riitti pronssiin saakka ja kyllä minä siitä olen onnellinen. Tämä tie ei ole ollut helppo ja yksinkertainen. Nyt aion nauttia siitä ja nyt voin niin sanotusti päästää irti. Minun urani loppui tähän, nämä ovat nyrkkeilijäurani viimeisiä hetkiä. Voi sanoa, että kun kävelen tästä kohta pois, olen sitten ex-urheilija, Potkonen nauroi.

Vielä yksi tehtävä nyrkkeilijä-Potkosella on. Hän kantaa Suomen lippua Tokion olympialaisten päättäjäisissä.

– En enää soimaa itseäni ja jossittele, se ei tee minun sisimpääni muuta kuin pahaa oloa. Se paha olo itkettiin pois semifinaalipäivänä ja nyt annan itseni nauttia kovasta työstä, jonka olen tämän eteen tehnyt, Potkonen sanoi mitalistaan pidellen.

Nyt hän osasi arvostaa myös mitaleitaan enemmän. Suomi on saavuttanut kaksissa edellisissä kisoissa kolme mitalia, niistä kaksi Potkosen ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja