Mainos

Ministeripeli alkamassa: "Mikään ministeriö ei saa erityiskohtelua"

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään muun muassa tehtyjen päätösten ruotimisella niin, että kaikilla on niistä sama käsitys. Neuvottelijat päässevät myös avaamaan pelin ministeriöiden ja ministerien määrästä ja tehtävistä.


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi saapuessaan valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan, että ministereiden määrä tulee vähenemään nykyisestä.

– Se tietysti johtaa myös siihen, että ministeriöitä mahdollisesti yhdistellään ja tehtäviä siirretään ministeriöstä toiseen, arvioi Soini.

Ministerien ja ministeriöiden määrä on Soinin mukaan neuvottelukysymys. Hän ei ottanut kantaa ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön tai sisä- ja oikeusministeriöiden mahdolliseen yhdistämiseen.

– Kaikki on samalla viivalla. Mikään ministeriö ei saa erikoiskohtelua. Siitä lähdetään, mikä on tarkoituksenmukaista ja järkevää. Nyt kun muutenkin saneerataan ja leikataan, niin ei täällä voi olla sellaisia saarekkeita, joita nämä asiat eivät koske, sanoi Soini.

Ministeripestijaosta aletaan keskustella vasta sitten, kun ministeriöiden määrä ja rakenne on sovittu.

"Pessimisti ei pety"


Tänään hallitusneuvotteluiden johtoryhmä eli neuvotteluja vetävä keskustan Juha Sipilä, kokoomuksen Alexander Stubb ja perussuomalaisten Timo Soini aloittavat päivänsä hiomalla eilen tehtyjä ratkaisuja.

– Tässä vaiheessa, kun 90-prosenttisesti ollaan valmiita, niin käydään vielä läpi, että onko päätökset ymmärretty samalla tavalla. Siellä voi tulla yllätyksiä. Pessimisti ei pety, sanaili Juha Sipilä.

Sipilän mukaan päätösten läpikäynti on tarpeen, koska osa kirjauksista on poliitikkomaisen kryptisiä.

– Täytyy tarkistaa kaikki, että kaikki on ymmärtänyt samalla tavalla, ettei tarvitse sitten jälkeenpäin ruveta vatuloimaan, komppasi Soini. 

– Tänään varmaan hiotaan tekstejä. Kuten Juha Sipilä totesi, niin niissä on vielä vähän saumoja käymättä läpi. Pitää katsoa, että ymmärretään kaikki oikealla tavalla, säesti Stubb.


Eilisen päätösurakoinnin suomennustyön ohella pöydällä on myös muita asioita, kuten työllisyyttä ja talouskasvua edistävien toimien hionta. Mikäli eilisten päätösten epäselvyyksistä ei synny uusia kiistoja, niin hallitusneuvottelut alkavat kääntyä loppusuoralle. Ohjelman ministerijakoineen pitäisi valmistua keskiviikkoon mennessä.

Tehtyjen päätösten julkistamisajankohdasta ei vielä ole päätetty. On mahdollista, että ohjelman yksityiskohdat paljastetaan vasta keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.