Mainos

Ministeriön työryhmä valmistelemaan velkaneuvontalakia

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan lakia velkaneuvonnasta.

Lakiehdotuksen on määrä valmistua kesäkuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että velkaneuvontaan tarvittavat varat saataisiin valtion vuoden 2000 talousarvioon.
Velkaneuvontaa ei ole toistaiseksi järjestetty yhtenäisesti. Neuvontaa ovat ylläpitäneet useimmiten kunnat ja valtio on rahoittanut sitä. Neuvontaa on annettu myös oikeusaputoimistoissa.

Velkaneuvonnan vakinaistamista ehdotettiin viime vuoden lopussa valmistuneessa kahden ministeriön teettämässä selvityksessä. Velkaneuvontaan kului viime vuonna arviolta 12,6 miljoonaa. Uudistetun neuvonnan kustannukset olisivat noin 19 miljoonaa markkaa vuodessa. Velkaneuvojia tarvittaisiin 113.

Lakisääteistä velkaneuvontaa kannatettiin

Lakia valmistelevan työryhmän pohjana on velkaneuvonnan järjestelyä koskeva ehdotus, joka valmistui viime vuoden lopussa. Sen tekivät onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Kari Lehtola ja sisäministeriön neuvotteleva virkamies Matti Ollinkari. Selvityksen teettivät oikeusministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Lehtolan ja Ollinkarin ehdotuksessa velkaneuvonta tulisi lakisääteiseksi ja jäisi edelleen kuntien vastuulle.

Lääninhallitukset huolehtisivat velkaneuvontapalvelujen riittävyydestä alueellaan. Velkaneuvontaa johtaisi ja valvoisi oikeusministeriö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.