Mainos

Ministeriö: Franckin kohtalo uuden hallituksen käsiin

Oopperan nykyinen johto on pyytänyt ylikapelimestari Mikko Franckia lähtemään ennen kuin hänen irtisanomisaika päättyy.

Opetusministeriö suosittelee, että vasta Kansallisoopperan uusi hallitus ratkaisisi ylikapellimestari Mikko Franckin jatkoa koskevan kysymyksen. Uusi hallitus aloittaa huhtikuussa.

Mikko Franck kertoi eilen, että oopperan johto oli pyytänyt häntä lähtemään talosta jo maaliskuun lopussa eli ennen kuin Franckin irtisanomisaika on päättynyt. Franckin mukaan oopperan hallitus käsittelee asiaa maaliskuun kokouksessaan. Vain hallitus voi päättää työvelvoitteen lakkaamisesta ennen aikojaan.

Franckin vuoden irtisanomisaika päättyy 14. helmikuuta 2008.

Opetusministeriön mielestä näin tärkeä asia on syytä ratkaista vasta kun oopperan johdon vastuu- ja valtasuhteet on normalisoitu hallituksessa. Opetusministeriön aloitteesta uusittujen sääntöjen perusteella oopperan toimiva johto saa olla uuden hallituksen istunnoissa vain esittelijöinä. Vielä tällä hetkellä pääjohtaja Erkki Korhonen ja hallintojohtaja Kauranen ovat hallituksen jäseniä ja valvovat siten itse itseään.

- Katsomme, että ylikapellimestarin tehtävän kestoa koskevan asian käsittely oopperan vanhassa hallituksessa on oopperan johdon päätösvaltaisen aseman vuoksi erityisen ongelmallinen ratkaistaessa asiaa, joka sisältää johdon toimintaan kohdistuvaa arvostelua, kulttuuriministeri Tanja Saarela sanoo tiedotteessaan.

Saarelan mielestä ratkaisua ei myöskään ole syytä tehdä ilman rauhallista harkintaa ja asian perusteellista selvittämistä.

Opetusministeriön valta kasvaa uudessa hallituksessa. Vastedes hallituksessa on neljäntoista sijasta yhdeksän jäsentä, joista viisi nimeää opetusministeriö, kaksi Helsingin kaupunki, yhden Espoo ja yhden Vantaa. Uusien sääntöjen mukaan opetusministeriö myös valitsee hallituksen puheenjohtajan, kun aiemmin hallitus valitsi puheenjohtajan itse keskuudestaan.

Opetusministeriö on Kansallisoopperan päärahoittaja. Se odottaa Saarelan mukaan uudelta hallitukselta tehokkaita ratkaisuja laitoksen ilmeisiin johtamisongelmiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.