Mainos

Ministeriö: Ehdotus uudeksi kuntakartaksi on yhä kesken

Julkisuuteen vuotanut ehdotus uudeksi kuntakartaksi ei ole valtiovarainministeriön mukaan kuntarakennetyöryhmän lopullinen esitys. Ylijohtaja Päivi Laajalan mukaan kyseessä on yksi ehdotus, jota työryhmässä on matkan varrella käsitelty.

Laajala ei halua ottaa kantaa siihen, kuinka iso ero nyt esitellyn ja lopullisen esityksen välillä on. Työryhmän työ on hänen mukaansa vielä kesken.

Ryhmän on tarkoitus saada esityksensä valmiiksi tämän kuun loppuun mennessä. Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen (kok.) päättää tämän jälkeen esityksen julkistuksesta. Esitys on joka tapauksessa tarkoitus saada kunnille ennen helmikuun puoliväliä.

Ehdotus oli tarkoitus julkaista alun perin jo vuodenvaihteessa, mutta ryhmä pyysi kuukauden lisäaikaa. Oppositiosta on epäilty, että julkaisua siirrettiin tietoisesti, jotta kokoomusministerin vetämä hanke ei ehtisi vaikuttaa presidenttiehdokas Sauli Niinistön kannatukseen.

Laajala kiistää taktikoinnin.

– Tämä on ollut iso ja vaativa tehtävä, jota vieläkin tehdään.

Suomen Kuvalehti julkaisi tänään ilmestyneessä numerossaan kuntarakennetyöryhmän käsittelemän kuntakartan. Suomeen jäisi ehdotuksen mukaan vain reilu viidesosa nykykunnista.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.