Näin hallituskumppanit reagoivat Marinin ulostuloon koronarajoituksista: "Seuraavaksi tarvitaan päätöksiä"

Hallitus harkitsee koronarajoitusten keventämistä nopeutetulla aikataululla 1:57
Hallitus harkitsee koronarajoitusten keventämistä nopeutetulla aikataululla

Pääministeri Sanna Marin kertoi tänään Twitterissä, että hallitus tulee arvioimaan koronarajoitusten välttämättömyyttä. Hallituskumppanit ottivat myös asiaan kantaa Twitterissä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus pohtii, ovatko nykyiset rajoitustoimet välttämättömiä tautitilanteen kehitys huomioiden. 

– Matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa, pääministeri tviittaa.

Andersson: Oikea aika harkita kulttuurin ja liikunnan rajoitusten purkua

Ennen pääministerin tviittiä Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kommentoi tiedotteessaan, että matalan riskin tapahtumiin ja toimitiloihin kohdistuvia rajoituksia olisi puntaroitava nyt uudelleen.

– Nyt on oikea aika harkita kulttuurin ja liikunnan rajoitusten ennakoitua nopeampaa purkamista, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Hän huomauttaa, että matalan riskin tapahtumien ja liikuntatilojen rajoituksista on luovuttava heti, kun epidemiatilanne sen mahdollistaa. 

Suomela: Kulttuuriala kärsinyt koronasta kohtuuttomasti

Vihreiden puheenjohtajan sijaisena toimiva Iiris Suomela kertoi Twitterissä kulttuurialan kärsineen koronasta kohtuuttomasti.

– Tautitilanne vaikuttaa nyt helpottavan. Kulttuuri- ja tapahtuma-alaan kohdistuvia rajoitteita tulee purkaa ensimmäisenä heti, kun se on vain mahdollista, hän kirjoittaa.

Suomela sanoo alan tehneen valtavasti töitä terveysturvallisuuden eteen.

Kurvinen: Tarvitaan päätöksiä

Tiede ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) twiittaa olevansa ”erittäin kiitollinen ja tyytyväinen laajasta tuesta kulttuurin, tapahtumien ja liikunnan rajoitusten keventämiselle hallituksen sisällä.”

– Viesti on kuultu, seuraavaksi tarvitaan päätöksiä. Pidän erittäin tärkeänä, että ns. matalariskisiä tapahtumia ja ruokaravintoloita avataan, hän kirjoittaa.

Iltalehden mukaan Kurvinen haluaisi matalan riskin tapahtumat auki jo viikossa.

Henrikkson: Valmius arvioida tilanne uudelleen

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikkson (r.) kertoo, että puolueella on valmius arvioida tilanne uudelleen nopealla aikataululla.

– Rajoituksia ei pidä ylläpitää yhtään sen kauemmin kuin välttämätöntä, hän twiittaa.

Lue myös:

    Uusimmat