Ministeri Lindén vastaa Sari Essayahin vaatimukseen: Hoitajien rokotevelvoitteesta ei olla luopumassa

Vitkutellaanko neljänsien rokotteiden jaossa? Näin vastaavat asiantuntijat 14:51
Katso myös: Vitkutteleeko Suomi neljänsien rokotteiden jaossa? Näin vastaavat asiantuntijat.

Hoitajia koskevasta rokotevelvoitteesta ei aiota nyt luopua, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén MTV Uutisille.

Laki hoitajien koronarokotevelvoitteesta on tällä hetkellä voimassa vuoden loppuun asti.

Ministeri Lindénin mukaan koronatilanne ei mahdollista sitä, että velvoitteesta luovuttaisiin. Kantansa ministeri sanoo perustavansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen näkemyksiin.

– Meillä on ollut kaikkein hauraimman ja iäkkäimmän väestön keskuudessa kevään aikana koronaan liittyviä kuolemantapauksia aika paljon. Ja olisi kyllä aika rohkea linjaus sitten ajatella, että rokottamattomat hoitajat voisivat hoitaa vanhuksia eri laitoksissa, Lindén sanoo.

– Tiedän että tästä on ollut käytännön haittaa vanhustenhuollossa, ei niinkään erityissairaanhoidossa. Mutta kyllä me tällä hetkellä pidämme edelleen voimassa tämän pykälän.

Essayah: Ei oikeasuhtaista

Hoitajien rokotepakko astui voimaan vuoden alussa. 

Jos hoitaja kieltäytyy ottamasta koronarokotetta, hänet voidaan siirtää muihin tehtäviin tai keskeyttää hänen työntekonsa ja palkanmaksunsa.

Oppositiopuolue kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vaati eilen SuomiAreena-tentissä, että hoitajien rokotevelvoitteesta luovuttaisiin. 

Rokoitevelvoitteen seuraukset hoitajille eivät ole tällä hetkellä Essayahin mukaan lainkaan oikeasuhtaisia.

– Kun omikronin myötä rokotevelvoitteelta putosi pohja pois, varmasti olisi nyt aika, että hallitus peruisi myöskin tämän rokotevelvoitteen, Essayah sanoi.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat