Mainos

Ministeri: Itävaltalaissiepatun kohtelu oli katastrofaalista

Itävaltalaisilla on täysin erilainen käsitys Jemenissä tapahtuneen sieppauksen olosuhteista verrattuna suomalaisten kertomiin tietoihin.

Itävallan ulkoministeri Michael Spindelegger sanoo Österreich-päivälehden sunnuntainumerossa, että Dominik Neubaueria kohdeltiin katastrofaalisesti.

– Tarkistamme, voimmeko vaatia häneltä osan kustannuksista, sillä vapautus maksoi tietysti paljon. Olisi kuitenkin vastuutonta rasittaa häntä tällä asialla nyt. Hän tarvitsee pitkää psykologista hoitoa, sillä meidän ensitietojen perusteella häntä kohdeltiin vankeudessa katastrofaalisesti, sanoo Spindelegger.

Suomalaisparin Atte ja Leila Kalevan mukaan sieppaajat kohtelivat heitä hyvin ja he saivat hyvää ruokaa, puhdasta vettä ja lääkkeitä.

Korvausvaatimusta harkitaan

Ulkoministeri Spindelegger sanoo, että korvausvaatimusasia tutkitaan perusteellisesti, sillä kenenkään ei pitäisi matkustaa maahan, johon ulkoministeriö on varoittanut matkustaa.

Itävallan yksi arvostetuimmista päivälehdistä Der Standard puolestaan kirjoittaa, että sieppauksen aikaan tilanne oli kuitenkin toinen. Silloin matkustusvaroitusta ei ollut. Lehden mukaan valtiolla ei tule olemaan helppoa periä vapautetulta Neubauerilta korvauksia vapautusoperaatiosta.

Neubauer pääsi sairaalasta

Dominik Neubauer on päässyt pois Heerespital-nimisestä sairaalasta. Hän vietti viime yön salaisessa hotellissa. Itävaltalaisen psykiatrin Alexander Bernautin mukaan Neubauer on vaarassa joutua posttraumaattiseen jälkitilaan, jossa on pelkotiloja ja unihäiriöitä.

Kurier-lehti kertoi eilen, että panttivankeja oli kohdeltu huonosti ja yhteistyö Suomen viranomaisten kanssa oli ontunut.

(Lähteet: ORF, Der Standard, Österreich, Die Neue Kronen Zeitung, Kurier)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.