Miltä kuulostaisi nelipäiväinen työviikko ja kuuden tunnin työpäivä? Työelämäprofessori lataa: "Kaikille lyhyempi työpäivä ei ole elämänlaatua"

Ajatus nelipäiväisestä työviikosta ja kuusituntisesta työpäivästä herättää juuri nyt keskustelua.

Asian otti esille toissapäivänä SDP:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin paneelikeskustelussa Turussa, kun puhuttiin tulevaisuudesta ja utopioista.

MTV Uutiset Liven tavoittama Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pekka Mattila ei näe, että asia hyödyttäisi kaikkia. 

– Tämä ei ole realismia tällä hetkellä, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kannata haaveilla. Elämänlaatuun vaikuttaa työelämän laatu, ja joillekin varmasti lyhyempi työpäivä voi olla elämänlaatua. Kaikille se ei ole. Jo nyt työelämässä on aika paljon joustoja, jotka mahdollistavat lyhyemmän työpäivän- ja viikon. Kannustaisin miettimään, miten niiden hyödyntämistä parannettaisiin, Mattila arvioi.

– Eri ihmisille tämä on hyvä lupaus tai huono lupaus.

"Tervetullut keskustelunavaus"

Marin on tänään muistuttanut Twitterissä, että työaikaa on lyhennetty aiemminkin ja se on hyödyttänyt ihmisiä. Hänen mielestään asiasta on voitava käydä keskustelua.

Niin ikään Mattilan mielestä Marinin keskustelunavaus on tervetullut.

– Siinä on aina arvoa, että herätetään kysymyksiä. Samalla pitää olla nöyrä sen suhteen, että asiaa pitää tarkastella monelta kulmalta. Ilman avauksia ei tule hyvää keskustelua.

Lue myös:

    Uusimmat