Mainos

Milloin olet viimeksi kilpailuttanut lainasi? Yhä useampi suomalainen suosii norjalaispankkeja

Lainojen ja pienempien luottojen kilpailuttaminen kannattaa. Suomen lainamarkkinoille hiljattain rantautuneet norjalaiset pankit tarjoavat kilpailijoitaan joustavammat lainaehdot, mikä on kasvattanut norjalaispankkien suosiota. Yksi esimerkki lainojen kilpailuttajapalveluista on kotimainen OmaLaina.fi, jonka palvelusta löytyy jo useampia kilpailevia norjalaispankkeja.

Suomalaiset kuluttajat ovat tottuneita vertailemaan sähkösopimukset, nettiliittymäntarjoajat ja asuntolainat. Myös nykyisten lainojen ja pienempien luottojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä lainojen kustannuksissa voi helposti säästää suuriakin summia.

Ensimmäistä tarjousta kannattaa kuitenkin harvemmin hyväksyä nielemättä. Jokaisella lainanantajalla on tarjota erilainen korkoprosentti, takaisinmaksuaika ja lainaehdot, joten tarjous kannattaa hakea kerralla useammalta lainantarjoajalta. Tarjouksia vertaillessa huomio kannattaa kiinnittää eri lainantarjoajien kuukausittaisiin kokonaiskustannuksiin yksittäisten lukujen sijaan.

Esimerkiksi lainojen kilpailuttajapalvelu OmaLaina.fi kilpailuttaa yhdellä hakemuksella yli 25 lainantarjoajaa, jolloin vertailu käy helposti ja nopeasti.

Norjalaispankeilta joustavammat lainaehdot

Viimeisen parin vuoden aikana Suomen lainamarkkinoille on jalkautunut norjalaisia pankkeja, jotka erottuvat kilpailijoistaan joustavammilla lainaehdoilla. Muiden muassa Bank Norwegian ja Komplett Bank ovat lisänneet lainamarkkinoiden kilpailua erityisesti vakuudettomissa lainoissa.

Kilpailu on varsin tervetullutta lainamarkkinoille, ja siitä hyötyvät eritoten kuluttajat. Uusien lainantarjoajien myötä korkotaso on päässyt hieman laskemaan: uuden lainan nosto käy edullisemmin ja kilpailuttamalla vanhat lainansa voi säästää kuukausittain jopa satoja euroja.

Tavallisesti varsin suuriin yhdistelylainoihin norjalaiset pankit tarjoavat joustavamman takaisinmaksuajan alhaisemman korkotason rinnalla, mitkä ovat suuria etuja Suomen lainamarkkinoilla. Kilpailuttajan ei siis tarvitse tyytyä lainapalvelun valmiina tarjottuun lyhennysaikatauluun, vaan sen voi parhaimmillaan räätälöidä omien mieltymysten mukaisesti.

Kilpailuttaminen käy helposti verkossa

Suomalaisten keskuudessa norjalaispankkien suosio on kiirinyt asiakkaiden positiivisten kokemusten kautta. Pankkien maine on vasta rakentumassa Suomessa, eikä negatiivisia kokemuksia ole ehtinyt syntymään. Mikä parasta, norjalaispankkien asiakaspalvelu palvelee suomeksi puhelimitse ja verkossa, mikä tekee asioinnista varsin vaivatonta.

Lainojen kilpailuttaminen käykin tänä päivänä helposti verkossa. Esimerkiksi OmaLaina.fin kautta lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, eikä kilpailuttaminen sido mihinkään. Kuluttajan tehtäväksi jää valita tarjousten joukosta ehdoiltaan itselleen parhain. Lainan saa tililleen perinteistä pankkia nopeammin – jopa saman päivän aikana.

Lue lisää OmaLaina.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja