Millaisia työkavereita ovat Marin, Orpo ja Purra? Ryhmäpuheenjohtajat vastaavat

MTV Uutiset pyysi kolmen suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajia luonnehtimaan Tänään MTV:n Pääministeritentissä kohtaavia puoluejohtajia.

MTV:n pääministeritentissä kohtaavat tänään kolmen suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtajat Sanna Marin (sd.), Riikka Purra (ps.) ja Petteri Orpo (kok.).

Illan tentin tunnelmiin virittäydytään pääministeritentin etkolähetyksessä kello 19.30.

MTV Uutiset pyysi etkolähetystä varten sdp:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajia luonnehtimaan puoluejohtajia.

Ryhmäpuheenjohtajien koko haastattelut nähdään etkolähetyksessä MTV Katsomossa kello 19.30 alkaen.

Katso MTV:n Pääministeritentti-illan lähetykset tästä.

Millaisia työkavereita ovat Marin, Purra ja Orpo?

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kuvailee puolueen puheenjohtajaa Sanna Marinia rohkeaksi ja suorapuheiseksi.

– Hän on rohkea. Se on ominaisuus, joka tulee päällimmäisenä mieleen. Sannaa luonnehtii se, että hän omistautuu asialleen, ja seisoo rohkeasti omien arvojensa takana. Hänen kanssaan on helppo asioida, koska hän puhuu asioista suoraan.

Lindtmanin mukaan hän on hän on tehnyt Marinin kanssa töitä erittäin tiivisti kuluvalla vaalikaudella.

– Tunnen Sannan jo ajalta ennen kuin kumpikaan meistä oli kansanedustaja. Ja voi sanoa, että hän on pohjimmiltaan aikalailla se sama Sanna kuin silloinkin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puheenjohtaja Ville Tavio kuvailee puolueen puheenjohtajaa Riikka Purraa ihmisenä helposti lähestyttäväksi.

– Riikan luo ihmiset uskaltavat mennä juttelemaan, koska hän ottaa asiat vakavasti.

– Riikka on aina asiallinen työkaveri. Hän suhtautuu asioihin hyvin lempeästi, mutta on realisti, ja osaa sanoa oman tiukan linjansa ryhmäkokouksissakin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkänen kuvailee Petteri Orpoa reiluksi tyypiksi.

– Sanoisin kyllä, että yhtä reilua pomoa minulla ei ole elämässäni ollut kuin Petteri Orpo. Erittäin reilu johtaja ja mies, jolla on sydän paikallaan.

Mykkänen kertoo tutustuneensa Orpoon yli 20 vuotta sitten.

– Olisikohan siitä 22 vuotta aikaa, kun itse olin kokoomusnuorten puheenjohtaja ja Petteri oli Varsinais-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja. Silloin muistan, että kävimme lounaalla ja tutustuimme. 

Pyysimme ryhmäpuheenjohtajia myös kehumaan kahden kilpailevan puolueen puheenjohtajia. Mitä positiivista sanottavaa Mykkänen ja Lindtman löytävät Riikka Purrasta? Entä miten Tavio ja Mykkänen kehuvat Sanna Marinia, ja Lindtman ja Tavio Petteri Orpoa?

Ryhmäpuheenjohtajien vastaukset nähdään MTV:n pääministeritentin etkolähetyksessä MTV Katsomossa kello 19.30-20.

Katso MTV:n Pääministeritentti tästä.

Lue myös:

    Uusimmat