Millaiset petivaatteet toimivat helteellä parhaiten?

Helteet ovat pian täällä ja suuri osa suomalaisista viettää niitä kesämökillä. Kuumat yöt voivat tehdä nukkumisesta hankalaa – millaiset petivaatteet mökkisänkyyn kannattaa valita?

Hengittävät materiaalit ovat kesäkuumalla hyvä valinta.

– Parhaat mökkivuodevaatteet ovat keveitä ja ilmavia, ja ne mahtuvat hyvin säilöön. Mökeissä on usein välillä liian lämmin ja välillä liian viileää, joten hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kevyt ja ohut untuva- tai höyhenpeitto. Se on lämmin, mutta niin hengittävä, ettei sen alla tule hiki edes helteellä, kertoo myymäläkouluttaja Minna Timonen JYSK:stä

Jos höyhenet eivät houkuta, toinen vaihtoehto on ohut puuvillapäällysteinen peitto, jossa voi hyvin olla tekokuitutäyte. Hengittävä luonnonkuitupäällinen ei ole lämpimällä säällä niin hiostava kuin kokonaan tekokuidusta tehty peitto. Myös lakanoissa kannattaa suosia puuvillaa tai puuvillasatiinia.

Kuumalla ilmalla moni nukkuu pelkällä lakanalla ja se onkin toimiva vaihtoehto. Lämpimän kesän jälkeen syksyllä on myös muistettava huolehtia petivaatteista kunnolla.

– Kun mökiltä lähdetään syksyllä, vuodevaatteita ei saa jättää sänkyyn myttyyn. Peitot ripustetaan ilmavasti esimerkiksi sisäoven tai kaiteen päälle ja patjoja nostetaan sen verran pystyyn, että ilma kiertää niiden alla.

Kuvat: Finlayson/ Himla

Deski/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja