Miljoonan voitto – NHL:n tähdistöottelun herruus Aleksander Barkovin joukkueelle

Voittajajoukkue palkittiin miljoonalla dollarilla.

Jääkiekon NHL:ssä pelatun tähdistöottelun on voittanut Atlantin divisioonan joukkue maalein 7–5 Keskisen divisioonan joukkuetta vastaan. Tähdistöottelu pelattiin lauantaina paikallista aikaa Floridassa, ja mukana oli myös NHL:n suomalaispelaajia.

Voittajajoukkue palkittiin miljoonalla dollarilla, jonka joukkueen 11 pelaajaa saavat jakaa keskenään.

Atlantin divisioonan riveissä pelasi Aleksander Barkov, jolle kirjattiin joukkueen viimeisestä maalista syöttöpiste. NHL.comille mukaan Barkov palasi tähdistöotteluun kolmen välivuoden jälkeen.

– Oli helppoa pelata. Ei minun tarvinnut koskea kiekkoon ollenkaan hyökkäysalueella, Barkov sanoi.

Keskisen divisioonan riveissä oli suomalaisista mukana Mikko Rantanen, joka teki kahden kymmenminuuttisen erän aikana yhden maalin ja yhden syötön.

Saros torjui 11 kertaa

Rantanen pelasi ottelussa Colorado Avalanchen joukkuekavereidensa Cale Makarin ja Nathan MacKinnonin kanssa.

– Se oli helppoa. Sai antaa kiekon heille, ja he hoitivat loput. Oli hauska pelata heidän kanssaan, Rantanen sanoi NHL.comin mukaan.

Joukkueen maalia vahti puolestaan ensimmäisen erän Juuse Saros. Hän torjui 14 laukauksesta 11.

Tähdistöottelussa pelanneet joukkueet etenivät finaaliin kahden välierän kautta.

Atlantin divisioona kohtasi välierässään Metropolitan-divisioonan joukkueen, ja ottelussa nähtiin jopa 16 maalia. Atlantti voitti Metropolitanin 10–6. Barkov sai ottelussa kolme syöttöpistettä.

Keskinen divisioona voitti puolestaan Tyynenmeren divisioonan 6–4. Rantanen sai kaksi syöttöpistettä. Saros oli maalivahtina toisesta erästä reilut kahdeksan minuuttia ja päästi kaksi maalia läpi.