Miljoona euroa sileäksi – entiseltä SM-liigakiekkoilijalta pysäyttävä tunnustus: "Elin noin 10 vuotta kaksoiselämää"

Bluesissa, SaiPassa ja Pelicansissa pääosan SM-liigaurastaan pelannut hyökkääjä Jarkko A. Immonen on avannut suhdettaan peliriippuvuuteen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla julkaistussa tekstissä.

38-vuotias Immonen takoi 644 ottelua käsittäneellä liigaurallaan 284 pistettä. Noina vuosina hän arvioi keskiansioikseen noin 100 000 euroa vuodessa, parhaimmillaan jopa 150 000 euroa.

– Tienasin 7000 euroa kuussa käteen, mutta silti minun piti ottaa lainaa pelaamiseen. Se kertoo, että peliongelma oli iso. Summat olivat oikeasti isoja ja olen hävinnyt pelaamiseen noin miljoona euroa. Hyvistä palkoista käteen on jäänyt pieni summa velkaa, Immonen sanoi.

– Kaikki alkoi nettipokerista, mutta sen pelaaminen oli liian hidastempoista. Siirryin nettikasinoiden rullapeleihin ja alkuun se oli pelikavereiden kanssa hauskaa pelaamista pienillä summilla. Kun palkkataso alkoi nousta, samalla nousi panokset. Sitten pelaaminen alkoi lähteä käsistä.

Julkisivu pysyi kuitenkin kunnossa myös lähimmiltä ihmisiltä. Kaudella 2016-2017 KooKoossa pelatessaan osa pelaajan palkasta meni ulosottoon.

Apu löytyi Pelaajayhdistyksestä, jonka toiminnanjohtajaan Jarmo Saarelaan Immonen otti yhteyttä. Pian käynnistyi avominnehoito, jonka seurauksena Immonen haluaa puhua yhä rehellisemmin peliriippuvuudesta. Hän painottaa kyseessä olevan sairaus. 

– En ole ylpeä peliriippuvuudesta. Sitä pidetään yleisesti heikkoutena, vaikka se onkin sairaus. Lätkämaailmassa on ollut sellainen ilmapiiri, että pitää olla kovis, eikä saa näyttää heikkouksia.

– Tärkeintä on päästä puhumaan asiasta, eikä se ei ole maailmanloppu. Peliriippuvuus on asia, mihin voi vaikuttaa ja minkä voi estää. Puhuminen on vaikeaa, mutta se auttaa todella paljon.

Iltalehdelle antamassaan haastattelussa Immonen kertoi peliriippuvuuden lisäksi alkoholiongelmastaan.

Juttua muokattu kello 13.49. Poistettu kahdesti jutussa esiintyneet sitaatit.

Lue myös:

    Uusimmat