Milan huippuvireessä puolivälieriin

Jalkapallon mestarien liigan kaksiosaiset puolivälieräottelut pääsevät vauhtiin tiistai-iltana kahdella ottelulla. Puolustavan mestarin AC Milanin vieraaksi saapuu neljännesvälierissä Juventuksen kaatanut Deportivo La Coruña. Manchester Unitedin jatkosta pudottanut Porto kohtaa kotonaan Lyonin, joka kukisti neljännesvälierissä Real Sociedadin.

Maineikkaiden italialais- ja espanjalaisseurojen kohtaamisesta odotetaan tiukkaa puolustustaistelua. Kymmenen pisteen johdossa Italian mestaruussarjassa Serie A:ssa oleva Milan koki viikonloppuna tällä rintamalla menetyksen, kun puolustaja Alessandro Nesta loukkasi reitensä ottelussa Parmaa vastaan. Nesta on sivussa arviolta 2-3 viikkoa. Myös samassa ottelussa selkänsä loukanneen maalivahti Didan pelaaminen on epävarmaa.

Joukkueen menestys on varapuheenjohtaja Adriano Gallianin mielestä pitkälti keskikentän pelintekijän Kakàn ansiota ja hänen taitoihinsa luotetaan myös tiistain ottelussa.

Ensin Juventus, sitten Milan?

Espanjan mestaruussarjassa neljäntenä majailevan Deportivon ajatukset on viime päivinä suunnattu Milanin kukistamiseen. Viikonlopun sarjapeli jumbojoukkue Murciaa vastaan sujui tahmeasti joukkueen puristettua 1-0-voiton kotiareenallaan ilman monia avainpelaajia.

Joukkueen edustajan Luis Sánchezin mukaan viime kauden mestarien liigan finalistin Juventuksen kukistaminen oli suuri haaste ja hallitsevan mestarin voittaminen on haasteena sitäkin suurempi. Joukkueen kokoonpanosta ovat varmuudella poissa keskikenttämies Victor pelikieltonsa vuoksi sekä loukkaantunut vasen puolustaja Romero.

Loukkaantumiset Porton kiusana

Porton päävalmentaja José Mourinho huokaisi helpotuksesta, kun puolivälierien otteluarvonnassa Euroopan suurseurojen sijaan vastaan asettui Ranskan liigan kärkiseura Lyon. Ongelmia seuralla on silti kylliksi, sillä loukkaantumisia riittää lähes jokaiselle pelipaikalle.

Hallitsevan UEFA-cupin mestarin Porton etuna on fanaattinen kotiyleisö, mutta voittoon tarvitaan onnistumisia muun muassa ManU:n kaataneelta hyökkääjältä Benni McCarthylta.

Huippuvireinen Lyon ei ole hävinnyt kahdeksaan otteluun Ranskan mestaruussarjassa ja mestarien liigassa. Vierasvoitto Portosta ei olisi yllätys, sillä joukkue päihitti Real Sociedadin vieraissa ja haki alkusarjassa pisteet myös Bayern Müncheniltä. Ranteensa Real Sociedad -ottelussa loukannut ykkösmaalivahti Grégory Coupet palasi kokoonpanoon viikonlopun Nantes-ottelussa ja on mukana myös tiistaina.

Mestareiden liigan tiistaiotteluiden puolivälieräparit:

Porto-Lyon:
Keskinäiset ottelut (2): Cupvoittajien cup 1. kierros 1964-65: Porto-Lyon 3-0, Lyon-Porto 0-1

Porto:
Mestareiden liigan kauden 2003-2004 paras maalintekijä: Benedict McCarthy 4 maalia
Valmentaja: Jose Mourinho
Mestareiden liiga/eurocup-esiintymisiä: 19 (puolivälierissä 7 kertaa, välierissä 2 ja loppuotteluissa 1)
Mestaruuksia: 1 (Uefa-cup 2002-2003)

Porto on viimeksi hävinnyt kotonaan ranskalaisseuralle kaudella 1971-72 (Nantes 1-2). Viimeisestä 11:sta europelistään Porto on voittanut yhdeksän.

Lyon:
Mestareiden liigan kauden 2003-2004 paras maalintekijä: Juninho 5 maalia
Valmentaja: Paul Le Guen
Mestareiden liiga/eurocup-esiintymisiä: 5 (puolivälierissä 1 kerta)
Lyon on voittanut portugalilaisen joukkueen 11 ottelussa vain kolmesti.

AC Milan-Deportivo:
Keskinäiset ottelut (4): Mestareiden liigan toinen vaihe 2001-02: Deportivo-Milan 0-1, Milan-Deportivo 1-1
Mestareiden liigan runkosarja 2002-03: Deportivo-Milan 0-4, Milan-Deportivo1-2

AC Milan:
Mestareiden liigan kauden 2003-2004 paras maalintekijä: Andriy Shevchenko 3 maalia
Valmentaja: Carlo Ancelotti
Mestareiden liiga/eurocup-esiintymisiä: 19 (puolivälierissä 13 kertaa, välierissä 10, loppuotteluissa 9 kertaa, mestaruuksia 6)
Milan on voittanut vain yhden viimeisestä viidestä espanjalaisseuraa vastaan pelatusta kotiottelusta.

Deportivo:
Mestareiden liigan kauden 2003-2004 paras maalintekijä: Walter Pandiani 4 maalia
Valmentaja: Javier Irureta
Mestareiden liiga/eurocup-esiintymisiä: 4 (puolivälierissä 3 kertaa)
Deportivo on hävinnyt Italiassa pelaamistaan kuudesta ottelusta vain yhden.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat