Mainos

Miksi kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa?

Kulutusluotto on laina tai luotto, joka otetaan arjen kulutusta tai hankintojen tekemistä varten. Se on useimmiten vakuudeton laina, jota haetaan netistä. Kulutusluotoksi voidaan kutsua myös joustoluottoa, joka on vakuudetonta lainaa joustavampi vaihtoehto.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen kannattaa, koska vain siten voi löytää edullisimman vaihtoehdon. Kilpailuttamisen tarkoituksena on vertailla eri lainayhtiöiden tarjouksia, ja valita niiden joukosta itselleen sopivin vaihtoehto. Kilpailuttamisessa kannattaa hyödyntää Matchbanker -lainavertailua, jonka avulla lainojen kilpailuttaminen käy hetkessä.

Tarkoituksena löytää mahdollisimman edullinen vaihtoehto

Lainojen kilpailuttamisen tarkoituksena on yleensä löytää edullisin tarjous hyödynnettäväksi. Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu kokonaisuudessaan netissä, eikä sen vakuudeksi tarvitse asettaa omaisuutta tai säästöjä. Lainaa hakiessa hakijasta tehdään riskinarvio, joka vaikuttaa lainapäätöksen lisäksi tarjottavan lainan korkoon.

Lainantarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itsenäisesti, minkä lisäksi jokainen lainatarjous on koron suhteen yksilöllinen. Hakija voikin saada hyvin eri suuruisia lainatarjouksia eri toimijoilta, ja vain vertailemalla voi löytää näiden joukosta itselleen sopivimman.

Lainoja kilpailuttaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota tarjottavien lainojen ehtoihin. Lainan takaisinmaksun aikana voi olla tarve hyödyntää maksuvapaita kuukausia, ja lainan voi haluta maksaa etuajassa kokonaisuudessaan pois. Lainaehdoista löytyy tiedot siihen, onko se mahdollista täysin kulutta vai veloitetaanko siitä lisäkustannuksia.

Huomioi erityisesti todellinen vuosikorko ja laina-aika

Kun lainat lähtee kilpailuttamaan, on hyvä kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon ja laina-aikaan. Todellinen vuosikorko kertoo, kuinka paljon lainasta joutuu maksamaan korkoa ja muita kuluja. Se on suurempi kuin lainan korkoprosentti, koska se sisältää myös muut lainaan liittyvät kulut. Siten se soveltuu myös parhaiten eri lainatarjousten kustannusten vertailuun, koska ne voivat poiketa toisistaan sekä lainakoron että muiden kulujen suhteen.

Laina-aika puolestaan tarkoittaa sitä, missä ajassa lainasumma on tarkoitus maksaa takaisin. Lainaa hakiessa on hyvä muistaa se, että korkoja ja kuluja kertyy maksettavaksi koko laina-ajan. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi on lyhennyksen suuruus, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset nousevat. Laina kannattaakin aina maksaa kohtuullisessa ajassa pois, jotta lopullinen takaisinmaksettava summa ei nouse turhan korkeaksi.

Myös olemassa olevien lainojen jälleenrahoitus voi kannattaa

Mikäli on jo ottanut vakuudetonta lainaa, kannattaa myös ne kilpailuttaa säännöllisesti. Lainan jälleenrahoitus tarkoittaa sitä, että olemassa oleva laina maksetaan pois uudella lainalla, jonka jälkeen keskitytään lyhentämään sitä. Jälleenrahoitus kannattaa silloin, kun uusi laina on edullisempi ja jälleenrahoituksen avulla säästetään lainan kokonaiskustannuksissa.

Jälleenrahoitusta harkittaessa kannattaa lainat kilpailuttaa tarkkaan, ja kiinnittää huomiota saatujen lainatarjousten kokonaiskustannuksiin. Laina kannattaa ottaa vain siinä tapauksessa, että sen avulla tullaan saavuttamaan säästöä nykyiseen lainaan verrattuna.

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, jota haetaan kulutusta varten. Useimmiten nämä ovat vakuudettomia lainoja, joita haetaan netistä. Ennen lainan ottamista kannattaa lainatarjoukset kuitenkin kilpailuttaa, jotta pääsee hyödyntämään edullisimman lainatarjouksen. Lainanvälittäjä auttaa hakijaa löytämään edullisimman lainan, jolloin kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa.

Lue myös:

    Uusimmat