Mainos

Mikkelin esihistoriallisiin kalliomaalauksiin töhrittiin kikkeli – tunnetun muinaismuiston tärvelijä voi saada jopa vankeutta

0:20
Katso videolta, millaista ilkivaltaa Astuvansalmen historiallisesti arvokkaat kalliomaalaukset kokivat!

Mikkelin Astuvansalmen esihistoriallisiin kalliomaalauksiin kohdistuneesta ilkivallasta ei ole vielä tehty rikosilmoitusta. Kalliomaalauksiin oli töherrelty kuvia peniksestä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, ettei poliisilaitos ole toistaiseksi saanut tapauksesta rikosilmoitusta.

Poliisi on kuitenkin ollut puhelimitse yhteydessä Museovirastoon, jonka oma arkeologi tutkii kalliomaalauksen ja siihen kohdistetun ilkivallan tarkemmin. Tulosten perusteella virasto harkitsee, tekeekö se töherryksistä ilmoituksen.

Tekijöiden kiinnisaanti voi olla kuitenkin hankalaa, sillä paikalla vierailee paljon ihmisiä, eikä paikalla tiettävästi ole esimerkiksi valvontakameroita.

Juridisesti vakava teko

Jos asiasta tehdään rikosilmoitus, tullaan sitä tutkimaan rakennussuojelurikoksena, josta voi maksimissaan saada kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

– Kyllä noilla (muinaismuistoilla) arvoa on todettu olevan, poliisi pohtii, todeten kalliomaalausten olevan korvaamattomia.

Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat arviolta 4 500–6 000 vuotta vanhat, ja ne ovat Pohjois-Euroopan suurimpia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja