Mikaela Shiffrin murtui kyyneliin kameroiden edessä

Miesystävänsä Aleksander Aamodt Kilden rajusta loukkaantumisesta järkyttynyt alppihiihdon tähtilaskija Mikaela Shiffrin laski tiistaina tunteikkaan voiton pujottelun maailmancupin osakilpailussa Flachaussa.

Shiffrinille voitto oli hänen uransa 94:s maailmancupin kisassa, mutta maalissa tunteet ottivat vallan muista syistä. Yhdysvaltalainen on saanut viime päivät kantaa huolta lauantaina pahasti loukkaantuneesta miesystävästään Kildestä.

Kilde kaatui Wengein syöksylaskussa 145 kilometrin tuntivauhdissa. Verkkoihin syöksymisessä oli aineksia pahempaankin, mutta norjalainen selvisi olkapään sijoiltaan menemisestä ilman murtumia. Lisäksi hänen pohkeeseensa tuli leikkausta vaatinut viiltohaava. Kilden kausi on joka tapauksessa ohi. 

Sairaalassa läheisensä puolesta jännittänyt Shiffrin palasi kisarinteeseen tiistaina Itävallassa. Flachaun voiton jälkeen hän puhkesi itkuun maalialueella.

– Olen todella ylpeä tästä illasta ja erittäin kiitollinen koko tiimille. Viime päivät ovat olleet todella haastavia, Shiffrin aloitti.

Shiffrin oli kiitollinen mahdollisuudestaan päästä kisakiireiden keskellä miesystävänsä tueksi. Viime päivien rasitus näkyi silti hänen voimakkaassa reaktiossaan.

– Tämä on todella tunteikasta. Viimeiset kolme päivää tuntuvat kuin olisin elänyt ihmisiän.

Kilden onnettomuuden aikoihin Shiffrin oli Ramsaussa harjoittelemassa. Sieltä hän matkusti seitsemän tuntia autokyydillä Berniin, jossa Kildeä hoidettiin.

– Oli todella hyvä uutinen, että hän välttyi murtumilta, mutta hän sai useit erittäin vakavia vammoja. Leikkaus oli massiivinen. Olkapää piti ottaa irti nivelestä. Hän kertoi, että leikkaus kesti pelkästään kolme tuntia, Shiffrin kommentoi NRK-lehden mukaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat