Mikaela Ingbergin kassi:

- nuudeleita - suklaata - parsakaali - avokado - pihvi - kutun fetajuustoa - thai-mango

Antti Vahteran ja Mikaela Ingbergin menu:

Lihacarpaccio

(yhdelle hengelle)

100 g naudan ulkofileetä 20 g avocadoa (kuorittua lihaa) 20 g mangoa (kuorittua hedelmää) 1 rkl suikaloituja basilikan lehtiä oliiviöljyä Maldon- suolaa mustapippuria myllystä 2 rkl sitruunan mehua

Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasvat. Leikkaa ohuita viipaleita öljytylle lautaselle vieriviereen. Laita lihojen päälle lautaselle kelmu ja painele tasapohjaisella kattilalla lihat vielä ohuemmaksi. Poista kelmu ja mausta liha pippurilla ja suolalla. Leikkaa avocado ja mango kuutioiksi ja lisää lautaselle basilikanlehtien kanssa lihojen päälle. Pirskottele vielä sitruunan mehua päälle ja carpaccio on tarjoiluvalmis.

Feta- juustolla täytetty avocado

(yhdelle hengelle)

puolikas kuorittu avocado 50 g fetajuustoa 1 rkl suikaloitua basilikaa 1 rkl sitruunan mehua 2 tl tabascoa oliiviöljyä mustapippuria myllystä Maldon- suolaa

Kuutioi fetajuusto ja sekoita mausteiden kanssa kulhossa sekaisin, tarkista maku ja halutessasi voit lisätä vielä vaikka vähän makeaa chilikastiketta. Lisää täyte halkaistun avocadon sisään ja tarjoile paahtoleivän kanssa.

Grillattu ulkofilee ja nuudeleita

(yhdelle hengelle)

n. 150 g naudan ulkofileetä rosmariinia nuudeleita parsakaalia oliiviöljyä ripaus cayennepippuria mustapippuria Maldon- suolaa

Poista naudan fileestä jänteet, älä poista rasvoja. Mausta filee suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Taita filee kiinni niin, että rasvapuoli jää ulos päin. Sido narulla tai varrastikulla. Ruskista pinnat paistinpannulla kevyesti ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jätä filee punaiseksi sisältä ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen viipalointia, ettei nesteet ja maku jää leikkuulaudalle. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Esikeitä parsakaalinuput vedessä ja nosta jääveteen. Paista nuudelit kevyesti oliiviöljyssä, lisää mukaan kuivatut parsakaalinuput. Lisää sekaan halutessasi tilkka konjakkia ja liekitä. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile ohueksi leikatun fileen kanssa.

Suklaaletut

(kahdelle hengelle)

3 dl maitoa 2 dl vehnäjauhoja 1 muna 0,5 dl sokeria ripaus suolaa 100 maitosuklaata muruiksi leikattunapaistamiseen voita

Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin lettutaikinaksi. Anna taikinan hetki turvota ennen paistamista. Paista lettupannussa pieniä pitsireunaisia lettuja ja tarjoile jäätelön ja sulatetun suklaan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat