Mika Salo uskoo: Valtteri Bottaksen Mercedes-tulevaisuus on Lewis Hamiltonin käsissä – "Silloin Valtteri jää sinne"

Ex-F1-kuski ja C Moren formula-asiantuntija Mika Salo uskoo, että Valtteri Bottaksen Mercedes-tulevaisuus on hyvin vahvasti Lewis Hamiltonin käsissä. Salo näkee, että Hamilton "pyörittää" koko Mercedeksen tallia.

Bottaksen Mercedes-tulevaisuus on nyt isosti tapetilla, sillä saksalaistallin uskotaan tekevän kuljettajapäätöksiä maanantaina alkavan kesätauon aikana. Bottaksen tilalle on huhuttu Williamsilla ajavaa George Russellia, joka kuuluu Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmaan.

– Monta vaihtoehtoa, C Moren F1-asiantuntija Mika Salo sanoo Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta.

– Yksi on se, että Valtteri ei lähde Mersulta. (Lewis) Hamilton on ollut erittäin tyytyväinen Valtterin panokseen. Valtteri on täydellinen kakkoskuljettaja, joka on auttanut Hamiltonia kaikin puolin. Sitä apua ei välttämättä tule joltain toiselta kuljettajalta. Russell taas voisi aiheuttaa aika paljon hämminkiä Hamiltonille samassa tallissa.

– Se on tietenkin ykkösvaihtoehto, että hän saisi jatkaa. Mercedes on kuitenkin yksi parhaista autoista, Salo miettii.

Bottaksen kohdalla on nostettu esiin potentiaalinen Alfa Romeo -siirto. Bottasta on viety Kimi Räikkösen seuraajaksi italialaissveitsiläiseen talliin.

– Alfa Romeo tuntuu aika kaukaa haetulta. Tiedän, että Alfa Romeo voisi ottaa hänet, mutta se on kuitenkin Ferrarin junioritiimi, Salo sanoo skenaariosta.

Salon mukaan Bottaksen Mercedes-jatko on kaksissa käsissä.

– Aika paljon on kiinni siitä, mitä Toto Wolff päättää ja mitä Hamilton haluaa.

Salo vetoaa siihen, miten Mercedes haluaa pitää tallinsa tähtikuskin Hamiltonin tyytyväisenä.

– Jos Valtteri on hänen mielestään hyvä, niin silloin Valtteri jää sinne, Salo uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat