Mika Rämet: Lapsiin ja nuoriin kohdistuvia koronarajoituksia ei pitäisi enää tehdä

Mika Rämet ei toivo uusia rajoituksia lapsille, nuorille tai aikuisille –"Pitäisi suhtautua kriittisesti" 2:23
Mika Rämet ei toivo uusia rajoituksia lapsille, nuorille tai aikuisille – "Pitäisi suhtautua kriittisesti"

Lapsiin ja nuoriin aikuisiin kohdistuvia rajoituksia ei pitäisi enää tehdä, sanoo Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet.

Rämetin mukaan mahdollisia tiukempia rajoitustoimia pitää katsoa kriittisesti lasten ja nuorten osalta. Taustalla on parantuva rokotekattavuus.

– Minun mielestäni nyt ollaan siinä tilanteessa, että pitää hyvin kriittisesti suhtautua minkäännäköisiin rajoitustoimiin, jotka koskevat lapsia, nuoria tai nuoria aikuisia, Rämet sanoo MTV Uutisille.

– Kyllä heidän on nyt aika päästä normaalisti lähikouluun syksyllä opiskelemaan normaalisti toisen asteen kouluissa ja yliopistoissa. Yhtä lailla on tärkeää, että heidän kuuluu päästä harrastamaan normaalisti.

Suomessa on viime päivinä väläytelty uusien rajoitusten mahdollisuuksia, sillä koronavirustartunnat ovat kääntyneet voimakkaaseen kasvuun. Toisaalta sairaala- ja tehohoidossa on vain vähän ihmisiä.

Katso koko Mika Rämetin haastattelu alla olevalta videolta.

Milloin koronatartuntojen laskemisesta voidaan luopua ja avata Suomi kokonaan? Mika Rämet Rokotustutkimuskeskuksesta vastaa 12:37
Milloin koronatartuntojen laskemisesta voidaan luopua ja avata Suomi kokonaan? Mika Rämet Rokotustutkimuskeskuksesta vastaa

Lue myös:

    Uusimmat