Mikä oli Kim Jong-unin "katoamisen" todellinen syy? Etelä-Korea tyrmää väitteet sydänleikkauksesta – tiedustelupalvelu esitti oman arvionsa

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unille tehdystä sydänoperaatiosta ei ole merkkejä. Asiasta kertoi Etelä-Korean tiedustelupalvelu maan kansanedustajille.

Yhdysvaltain tiedustelulähteet kertoivat huhtikuussa CNN:n mukaan, että Kim olisi ollut suuressa vaarassa leikkauksen jälkeen.

Eteläkorealainen Daily NK -sivusto kertoi niin ikään huhtikuussa, että Kimille olisi tehty sydänleikkaus 12. huhtikuuta.

Huhut Pohjois-Korean johtajan terveydentilasta lähtivät vellomaan, kun Kimiä ei nähty hänen isoisänsä Kim Il-sungin syntymäpäivän juhlinnassa 15. huhtikuuta, vaikka se on Pohjois-Koreassa tärkeä juhlapäivä.

Pohjois-Korean valtiollisen median mukaan Kim kuitenkin ilmestyi julkisuuteen noin kolmen viikon "katoamisen" jälkeen, kun hän avasi lannoitetehtaan 1. toukokuuta.

– Hän hoiti normaalisti tehtäviään, kun hän oli poissa julkisuudesta, kansanedustaja Kim Byung-kee kertoo.

– Ainakaan hänellä (Kim Jong-unilla) ei ole sydämeen liittyviä ongelmia, Kim jatkoi.

Etelä-Korean mukaan maan johtaja on tehnyt tänä vuonna vain 17 julkista esiintymistä, kun normaalisti tähän mennessä julkisia esiintymiä on ollut keskimäärin jo 50.

Kansallisen tiedustelupalvelun mukaan syynä voi olla koronaviruksen puhkeaminen Pohjois-Koreassa. Toistaiseksi maa ei ole ilmoittanut yhdestäkään koronavirustapauksesta.

Etelä-Korean mukaan tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa, sillä ihmisiä liikkui Pohjois-Korean ja Kiinan välillä ennen rajan sulkemista tammikuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat