Mikä NHL-uran alku! Kevin Lankisen torjuntatilastot lyövät jauhot suuhun – "Olenko yllättynyt? En"

4:16
Katso videolta kohokohdat suomalaismaalivahtien taistelusta: Nashville Predators löi Chicago Blackhawksin kovan taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa.

Suomalaismaalivahti Kevin Lankinen on käynnistänyt taipaleensa jääkiekon NHL:ssä suorastaan ilmiömäisellä tavalla. Kevään 2019 maailmanmestari on torjunut Chicago Blackhawksille pisteitä kaikissa neljässä ottelussaan häikäisevällä torjuntaprosentilla.

Lankista kypsyteltiin edelliset kaksi sesonkia farmissa. AHL-pelien lisäksi hänelle kertyi otteluita toissa kaudella "farmin farmista" ECHL:stä, mutta Lankinen on näyttänyt nyt mahdollisuuden saatuaan olevansa heti valmis NHL-vastuuseen.

NHL:ssä tällä kaudella debytoinut Lankinen on torjunut Chicagolle kaksi voittoa. Kaksi tappiota ovat tulleet vasta jatkoajalla tai voittomaalikisassa, jolloin Chicago on saanut kummallakin kertaa pisteen mukaan.

Lankisen torjuntaprosentti on huikaiseva 93,1. Viime yönä hän torjui Nashville Predatorsia vastaan 41 laukausta. Voittomaalikisassakin hän oli kiekon tiellä kahdesti, mutta Matt Duchene onnistui ohittamaan hänet ja Nashville otti Juuse Saros maalillaan pitkän kaavan jälkeen 2–1-voiton. 

Lankinen korosti tuoreeltaan median edessä sitä, miten hän on on tehnyt töitä NHL:ää varten pitkän aikaa.

– Olenko yllättynyt? En, suomalainen latasi.

"Lensimme"

Nashvillen ja Chicagon tuoreessa ottelussa kaksi ensimmäistä erää menivät kokonaan maaleitta. Lankinen kehui etenkin joukkueensa avauserää.

– Meillä oli todella hyvä ensimmäinen erä. Lensimme. Oli kiva katsoa sitä ja kiva pelata tuollaisen joukkueen takana, hän kommentoi.

Joukkueensa alivoimaa ottelussa erikseen suitsuttanut Lankinen harmitteli, että voitto jäi niin lähelle. Kiekko kilahti jatkoajalla tolppaankin.

– Meillä oli hyviä paikkoja jatkoajalla. Ehkä toisena iltana olisimme saaneet kiekon pomppaamaan sisään. Oloni tuntui kuitenkin itsevarmalta ja hyvältä.

"Win-win-tilanne"

Lankinen kertoi nauttivansa kilpailuasetelmasta Chicagon toisen veräjänvartijan Malcolm Subbanin kanssa. Kanadalainen Subban on torjunut tällä kaudella kaksi ottelua, jotka molemmat ovat päättyneet Blackhawksin tappioon. Edeltävänä iltana hän oli torjunut 36 laukausta, kun Nashville väänsi jatkoajalla 3–2-voiton.

– Subban pelasi hienon pelin edellisenä iltana. Oli kiva nähdä hänen pärjäävän. Hän on tehnyt todella kovasti töitä ja on hieno jätkä.  

Lankisen mukaan hänellä ja Subbanilla on hyvä keskinäinen suhde, jossa toisen hyvät otteet antavat itselle motivaatiota.

– Puskemme toisiamme eteenpäin. Aina kun näet toisen pelaavan hyvin, haluat hypätä askiin ja pelata sitäkin paremmin. Tämä on minusta win-win-tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja