Mika Lintilä ei lähde keskustan puheenjohtajakisaan: "Olisi ollut momentumia, ehkä vähän nostettakin"

Riittävätkö valtion kassassa rahat, ministeri Lintilä? 10:56
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) ei aio pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi. Hän aikoo keskittyä ennemmin ministerin velvollisuuksiinsa. Lintilä kertoi suunnitelmistaan Huomenta Suomessa.

Valtiovarainminsteri Mika Lintilä (kesk.) kertoo, ettei aio pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi.

Lintilä kertoi Huomenta Suomessa, että syy päätökselle oli käytännöllinen.

– Meillä on budjetin valmistelu kaikkein kiivaimmillaan elokuussa. Aloitetaan elokuussa valtiovarainministeriön sisäisellä budjettiriihellä, sitten on ministeröiden välinen riihi ja sen jälkeen varsinainen budjettiriihi. Samaan aikaan olisi ollut puheenjohtajakierros, Lintilä kertoi.

Hänen mukaansa olisi ollut väärä viesti kentälle, että valtionvarainministeri ei olisi osallistunut puheenjohtajakierrokselle.

Kampanjaan lähtiessä taas olisi ollut erikoista, ettei valtiovarainministeri olisi ehtinyt puheenjohtajakisan takia osallistua budjetin vääntöön.

– Tietyllä tavalla olisi ollut momentumia, kiinnostusta, ehkä vähän nostettakin. 

Lintilä uskoo "ykkösketjuun"

Puheenjohtajakisaan ovat aiemmin ilmoittaneet lähtevänsä puolustusministeri Antti Kaikkonen sekä elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

– Nyt mielestäni meillä on kaksi erittäin hyvää ehdokasta. Hiukan erilaisia, nyt on kentällä ihan oikeasti vertailukohtia. En pidä mahdottomana, että vielä joku nimi tulisi. Mutta luulen, että ykkösketjusta olevat on tässä. Näillä saadaan varmasti hyvä kierros aikaiseksi, vahvaa menestystä molemmille.

Keskusta järjestää puheenjohtajaehdokkaiden kiertueen elokuussa. Ylimääräinen puoluekokous pidetään syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat