Mies uhkasi räjäyttää itsensä Varsovan keskustassa

Mies uhkasi räjäyttää itsensä Varsovassa – Puolassa huomenna parlamenttivaalit 7:36
Mies uhkasi räjäyttää itsensä Varsovassa – Puolassa huomenna parlamenttivaalit

Poliisi joutui sulkemaan tänään päivällä Varsovan Pilsudski-aukion ja sitä ympäröivän alueen Puolan pääkaupungissa pommiuhkan vuoksi.

Paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että mies oli kiivennyt aukiolla sijaitsevalle muistomerkille ja uhannut räjäyttää itsensä.

Välikohtaus sattui päivää ennen kuin Puolassa järjestetään vauhdikkaat parlamenttivaalit.

Paikalla ollut poliisi sanoi Reutersin toimittajalle: "Ei sisäänpääsyä, siellä on pommi". Valtiollisen PAP-uutistoimiston siteeraama poliisin edustaja ei vahvistanut tietoja, joiden mukaan mies olisi uhannut räjäyttää itsensä.

– Tällä hetkellä käydään neuvotteluja. Paikalla oli neuvottelijoita ja terrorisminvastaisia poliiseja, tiedottaja sanoi Reutersille ja kehotti yleisöä pysymään poissa alueelta.

Hän kieltäytyi tuolloin kommentoimasta meneillään olevaa välikohtausta enempää.

Sosiaalisen median alustalla X, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, julkaistussa kuvamateriaalissa mies seisoi Smolenskin muistomerkin päällä. 

Muistomerkillä muistetaan vuonna 2010 tapahtuneen lento-onnettomuuden uhreja, jossa kuoli 96 ihmistä, mukaan lukien presidentti Lech Kaczynski ja hänen vaimonsa Maria.

PAP kertoi, että useita satoja poliiseja osallistui operaatioon aukion ympärillä. Reutersin videotoimittaja näki aseistettujen poliisien saapuvan lähistölle.

Aukiota vastapäätä sijaitsevan Sofitel-hotellin vieras kertoi, että häntä oli kehotettu poistumaan rakennuksesta vain takaovesta.

Mies on nyt antautunut poliisille. 

Lue myös:

    Uusimmat