Mies odotti pimeässä asunnossa ja hyökkäsi kirves kädessä kohti poliiseja, etälamautinkaan ei pysäyttänyt, uhkasi hankkia seuraavalla kerralla konetuliaseen

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Teko tapahtui marraskuussa Raisiossa. Ennen poliisien tuloa paikalle, oli vuonna 1974 syntynyt mies riehunut rappukäytävässä. 

Paikalle tuli kolme poliisipartiota. Poliisit menivät miehen asunnon ovelle, mutta mies ei poliisin kehotuksesta tullut sieltä ulos. Poliisi joutui murtamaan oven, jolloin pimeässä asunnossa ollut ja kirveellä varustautunut mies hyökkäsi kohti poliiseja.

Poliisi joutui ampumaan miestä etälamauttimella. Tästä ei kuitenkaan ollut suurta apua, sillä mies tuli edelleen kohti poliiseja kirves lyöntivalmiina. Poliisi käytti mieheen uudelleen etälamautinta ja kaasusumutetta, jonka seurauksena mies kaatui maahan. Ennen kaatumistaan mies oli poliiseista noin metrin päässä.

Vielä maassa ollessaan mies pisti poliiseille vastaan ja uhkasi heitä tappamisella. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies sanoi poliiseille, että seuraavalla kerralla hankkii konetuliaseen toteuttaakseen uhkauksensa.

Yksi poliiseista loukkasi kättään miehen rimpuillessa kiinniottotilanteessa.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii miehelle tuomiota törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta. Mies on ollut vangittuna marraskuusta asti.  

Lue myös:

    Uusimmat