Mies kuristi kaksin käsin ja löi raskaana ollutta naista vatsaan – Keskenmenon saanut vaimo puolusti miestään oikeudessa

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 29-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen kolmesta vaimoonsa kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan mies pahoinpiteli vaimoaan eri tavoin pariskunnan yhteisessä kodissa Espoossa. Hänet tuomittiin eilen 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Tuomion mukaan mies kuristi naista kaksin käsin kurkusta niin, ettei hän saanut henkeä. Kuristamisen jälkeen mies löi vielä naista nyrkeillä päähän. Kivun lisäksi naiselle tuli pahoinpitelystä kasvoihin punaisia läikkiä ja hänen kasvonsa vihersivät. Kuristaminen tapahtui joulukuussa 2015.

Alkuvuonna 2016 mies pahoinpiteli vaimoaan uudelleen lyömällä häntä nyrkillä poskeen.

Kesäkuussa 2016 mies puolestaan löi vaimoaan nyrkillä vatsaan ja takaraivoon. Nainen oli tuolloin seitsemännellä viikolla raskaana, ja hän sai pahoinpitelyn jälkeen keskenmenon. Oikeus kuitenkin totesi, että miehen ei näytetty aiheuttaneen keskenmenoa lyönnillään.

Lääkärinlausunnon mukaan keskenmeno voi aiheutua lyönneistä vatsan alueelle, mutta lyöntien pitäisi olla hyvin voimakkaita ja kohdistua alavatsalle. Käräjäoikeus ei pitänyt todennäköisenä sitä, että keskenmeno olisi johtunut nimenomaan lyönneistä.

Todistaja: Suhde oli "sairas"

Oikeudessa mies kiisti syytteet. Hän kertoi, että aluksi avioliitto vaimon kanssa oli sujunut hyvin. Miehen mukaan naisen perhe oli kuitenkin käyttäytynyt huonosti häntä kohtaan ja hänelle oli tullut myös sanallisia riitoja vaimonsa kanssa.

Mies kiisti olleensa väkivaltainen vaimoaan kohtaan ja kertoi, että naisella oli ollut aikaisemminkin keskenmenoja.

Todistajana oikeudessa kuullun naisen siskon mukaan avioparin suhde oli ollut alusta asti "sairas". Sisko kertoi oikeudelle, että mies oli sairaalloisen mustasukkainen ja hän haukkui, syyllisti ja alisti vaimoaan. Todistajan mukaan vaimo ei voinut edes tehdä töitä miehen mustasukkaisuuden vuoksi.

Todistajan mukaan mies oli vaimonsa kanssa yhdessä vain saadakseen oleskeluluvan Suomeen. Miehellä oli ollut lähestymiskieltokin vaimoaan kohtaan, mutta nainen palasi sen jälkeen miehensä luo.

Vaimon kertomus muuttui

Vaimo kiisti oikeudessa, että aviomies olisi alistanut tai lyönyt häntä. Nainen kertoi olleensa masentunut äitinsä kuoleman ja keskenmenon vuoksi, eikä hän edes oman kertomansa mukaan muistanut kaikkea mitä oli tapahtunut.

Nainen kertoi yrittävänsä vain keskittyä elämään nykyhetkessä. Naisen mukaan aviopari asui edelleen yhdessä eikä hän halunnut romuttaa miehensä tulevaisuutta.

Poliisin esitutkinnassa nainen vielä kertoi miehensä kuristaneen ja pahoinpidelleen häntä. Oikeus epäilikin, että mies oli painostanut naista muuttamaan kertomustaan oikeudessa, mutta nainen kiisti sen.

Mies oli huolissaan oleskeluluvastaan

Oikeuden mukaan pahoinpitelyt olivat hyvin moitittavia erityisesti kuristamisen ja päähän nyrkillä lyömisen osalta. Tämän vuoksi oikeus katsoi, että pelkkä sakkorangaistus ei riitä 29-vuotiaan miehen rangaistukseksi.

Mies ilmaisi oikeudelle huolensa siitä, että hän menettäisi oleskelulupansa Suomessa, jos hänet tuomittaisiin asiassa.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että koska rangaistus ei ole kovin ankara, ei oleskeluluvan menettämistä tuomion seurauksena voida pitää varmana. Tämän vuoksi oikeus ei ottanut oleskeluluvan menettämistä huomioon rangaistusta kohtuullistavana seikkana.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja