Mainos

Mies jauhautui hengiltä lihamyllyssä

Kyseessä on elintarvikealalla toinen perättäinen kuolemaan johtanut työtapaturma, joka tapahtui alihankintayrityksen työntekijälle, kerrotaan Suomen Elintarviketyöläisten Liitosta.

Sekoitinlaitteeseen pudonnut mies on kuollut Atrian tehtaalla Nurmossa iltapäivällä. Kauhajokelainen mies oli huoltamassa laitetta sisäpuolella, kun sen terät alkoivat yllättäen pyöriä. Mies kuoli heti.

Mies oli elintarviketeollisuudelle kunnossapitotöitä toimittavan kauhajokelaisyrityksen palveluksessa. Hän oli kokenut asentaja.

Seinäjoen poliisi kävi paikalla tekemässä esitutkinnan. Onnettomuuden syytä selvittää työsuojelupiiri.

Elintarviketyöläisten liitto perää yritysten vastuuta

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen pitää Nurmon työtapaturmaa erittäin valitettavana.

- Tämä oli elintarvikealalla toinen perättäinen kuolemaan johtanut työtapaturma, joka tapahtui alihankintayrityksen työntekijälle. Kiire ja työtehtävien ulkoistaminen eivät voi olla vaikuttamatta tapaturmariskiin, Kuntonen huomautti.

Hänen mielestään työsuojelua pitäisi kehittää määrätietoisemmin työnantajan kokonaisvastuuta kohti. Työnantajan tulisi kantaa selkeästi vastuu alihankintayritysten sitoutumisesta työsuojeluun ja työntekijöiden perehdyttämiseen, Kuntonen vaatii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.