Mainos

Mies jätti sydänsairaan, humalaisen vaimonsa tunneiksi saunaan ja kävi lisäämässä puita useaan kertaan – nainen kuoli, iho paloi karrelle

Savolaismies tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa sakkoihin vaimonsa kuoleman aiheuttamisesta. Mies oli jättänyt nukkuvan, vahvasti päihtyneen ja sydänsairaan naisen kuumaan saunaan pitkäksi ajaksi ja käynyt lisäämässä välillä puita kiukaaseen.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies oli tietoinen vaimonsa sydänsairaudesta ja päihtymystilasta, mutta silti hän antoi tämän nukkua noin 70-80-asteisessa saunassa useiden tuntien ajan.

Mies kävi haastehakemuksen mukaan myös lisäämässä kiukaaseen puita kolme kertaa. Syyttäjän mukaan mies ei yrittänyt käydä herättelemässä vaimoaan tai ryhtynyt muihinkaan toimenpiteisiin.

Nainen kuoli. Syytteen mukaan naisen iho paloi etupuolelta kokonaan.

Tuomittiin kuolemantuottamuksesta

Mies kiisti syytteen, mutta Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen kuolemantuottamuksesta päiväsakkoihin. Mies määrättiin maksamaan 50 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa hänen tuloillaan 1100 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Jutun tiedot perustuvat pitkälti syyttäjän haastehakemukseen, sillä käräjäoikeus ei ole toimittanut tuomiota vielä kirjallisessa muodossa.

Tapaus sattui reilu vuosi sitten Itä-Savossa. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja