Mainos

Mies heräsi kolmen viikon ajan joka aamu puoli viideltä – näin se vaikutti

Mies päätti kokeilla, millä tavalla erittäin aikaisin aamulla herääminen vaikuttaa elämään.

Filipe Castro Matos halusi haastaa itsensä ja kokeilla rajojaan, kirjoittaa Business Insider. Hän päätti herätä joka arkiaamu puoli viideltä 21 päivän ajan ja jakoi kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa.

Suurin tavoite oli tulla mahdollisimman tuotteliaaksi ja käyttää päivät hyödyllisesti. Matos kokee olevansa aamuihminen ja halusi pidentää aamun valveillaoloaikaa nähdäkseen, auttaako se parantamaan tuotteliaisuutta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mies listasi 12 asiaa, jotka hän oppi kokeilustaan.

1. Jos haluaa muuttaa jotain elämässä, on aina parempi, että joku on tukena.

Tuki auttaa kohti tavoitetta silloin, kun haluat luovuttaa.

2. Ihmiset haluavat nähdä erilaisia asioita.

Ja joku, joka herää näin aikaisin, on erilainen. Siksi Matosta pommitettiinkin kysymyksillä hänen kirjoitettuaan sosiaaliseen mediaan kokeilustaan.

3. Ihmiset eivät herää aikaisin sen takia, että nukkuisivat vähemmän.

Monet huolestuivat siitä, että Matos ei nukkunut tarpeeksi. Hän kuitenkin vaihtoi myös nukkumaanmenoajan, jotta ehtisi nukkua itselleen sopivan ajan.

4. Poista esteet matkan varrelta.

Miehen saamat kommentit muilta ihmisiltä olivat sellaisia, etteivät he ikinä pystyisi samaan. Jotkin asiat saattavat hankaloittaa elämänmuutosta, mutta Matos uskoo, että monet ihmiset eivät vain halua tehdä mitään parantaakseen elämäänsä.

5. Fyysinen kunto auttaa paljon.

Unenlaadulla on merkitystä. Siihen vaikuttavat elämäntyyli ja esimerkiksi ravinto, liikunta ja huolet. Tähän voi kuitenkin itse vaikuttaa.

6. Unohda torkuttaminen.

Torkuttamisesta ei ole mitään apua kenellekään. Jos haluaa herätä tiettynä aikana, kannattaa niin myös tehdä torkuttamisen sijaan.

7. Keho tarvitsee vain tietyn määrän unta.

Matos kertoo tarvitsevansa kuudesta seitsemään tuntia unta, eikä hän koe pidempään nukkumista nautinnolliseksi. Hän lähtee mieluummin ulos tutkimaan maailmaa kuin nukkuu.

8. Päivään lisää työtunteja.

Kokeilun avulla Matos sai kaksi tehokasta lisätyötuntia päivään. Hän kirjoittaa, että otti kaksi tehotonta tuntia illasta pois ja muutti ne tehokkaiksi. Esimerkiksi iltapäivisin hän ei koe työskentelevänsä tehokkaasti.

9. Viestit pois tieltä.

Näiden kahden tunnin aikana Matos yleensä vastasi sähköposteihin ja viesteihin sekä suunnitteli loppupäivän. Aamulla sähköpostilaatikko näytti nollaa uusien viestien kohdalla. Hän myös huomasi, ettei kaikkiin viesteihin ole pakko vastata välittömästi.

10. Enemmän aikaa salilla.

Kokeilu auttoi siihen, ettei salille tarvinnut mennä väsyneenä. Matos myös halusi käydä salilla enemmän.

11. Maailmaan uusia ulottuvuuksia.

Aikaisin herääminen auttaa näkemään ihan uusia ja erilaisia yksityiskohtia. Esimerkiksi aamulenkki näin aikaisin on ihan uudenlainen kokemus.

12. Tarvitset tahdonvoimaa.

Tietysti sinulla täytyy olla tahdonvoimaa tehdä jotakin tällaista. Jos sinulla ei ole sitä, kenelläkään ei voi olla sitä puolestasi. Mutta jos tahdonvoimaa löytyy, mikään ei pysty pysäyttämään sinua.

Video: Väsyttääkö? Tämä herätyskello läpsii kirjaimellisesti hereille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja