Mies hakkasi uhrin kuoliaaksi golfmailalla ja veitsellä – sanoi hätäkeskukselle uhrin vain sammuneen

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 10,5 vuoden vankeuteen miehen, joka tappoi toisen miehen golfmailalla ja veitsellä lyömällä Mikkelissä joulukuussa.

Tapahtumat saivat alkunsa itsenäisyyspäivänä, kun syytetty mies pahoinpiteli tuntemansa naisen. Henkirikos tapahtui seuraavana viikonloppuna naisen asunnossa. Syytetyn mukaan uhri ryhtyi uhkailemaan häntä veitsellä kysyen, että miksi hän oli lyönyt naista.

Sen jälkeen syytetyn mukaan tilanne yltyi painiksi, kunnes hän iski uhria ensin golfmailalla päähän useita kertoja ja sitten vielä veitsellä reiteen. Mies sanoi, että kyseessä oli hätävarjelutilanne, koska hänen mukaansa uhri oli vielä golfmailalla lyömisenkin jälkeen yrittänyt käydä hänen kimppuunsa.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen kertomusta hätävarjelusta. Todistajana kuultu oikeuslääkäri piti erittäin epätodennäköisenä, että uhri olisi saamiensa vammojen jälkeen pystynyt enää nousemaan ylös ja jatkamaan hyökkäystään. Mies hakkasi uhria golfmailalla päähän niin kovaa, että maila katkesi.

Käräjäoikeus myös katsoi, että syytetyllä oli tilanteessa ollut mahdollisuus poistua asunnon ulko-ovesta, mutta sen sijaan hän oli ottanut eteisestä golfmailan ja käynyt sen kanssa uhrin kimppuun.

Uhrista huolestuneet soittivat hätäkeskukseen

Käräjäoikeuden mukaan mies olisi myös voinut hankkia uhrille apua halutessaan. Uhri oli aiemmin illalla viettänyt aikaa seurueessa, jossa huolestuttiin, kun häneen ei saatu yhteyttä. He ilmoittivat huolestaan hätäkeskukseen, josta soitettiin uhrin puhelimeen.

Syytetty vastasi ja sanoi, että uhri oli vain sammunut. Myöhemmin uhrin puhelin löytyi rikottuna tiskialtaasta.

Syytetty oli myös tapahtuma-aikaan lähettänyt useita viestejä omasta puhelimestaan, sekä erikseen kieltänyt kolmatta paikalla ollutta miestä soittamasta apua.

– (Syytetty) on nimenomaisesti estänyt sellaisen avun saamisen, millä olisi voinut olla tosiasiallista vaikutusta siihen, että (uhri) ei olisi menehtynyt.

Renny Jonne Dimitri Lindeman, 36, tuomittiin tapon lisäksi naisen pahoinpitelystä ja useista muista rikoksista.

Henkirikos on järkytys uhrin omaisille – näin läheisiä ja rikosten todistajia autetaan 10:24
Henkirikos on aina järkytys uhrin omaisille – näin läheisiä ja rikosten todistajia autetaan.

Lue myös: