Mies ammuskeli pihallaan – poliisi löysi kotietsinnöissä kilokaupalla räjähteitä ja laittoman sarjatuliaseen

Ammuskelu kotipihalla johti poliisin välintuloon ja laihialaismiehen suuren räjähdearsenaalin paljastumiseen. Syyttäjä vaatii miehelle asiasta ehdollista vankeutta.

Tapaus paljastui elokuun alussa viime vuonna, kun laihialaismies oli ampunut kotipihallaan kiväärillä tai haulikolla niin, että tämän syytetään vaarantaneen naapuriensa hengen tai terveyden. Luodit olivat syyttäjän mukaan osuneet lähelle naapureita tai kimmonneet heitä kohti. Mies tunnusti ampuneensa pihallaan.

Pohjalaisen mukaan ammuskelussa oli kyse viinan jälkeisestä naakanmetsästyksestä pihapiirissä.

Tapauksen myötä syytteeseen tuli myös muita tekoja. Paljastui, että miehen vuonna 2007 Puolustusvoimilta ostama deaktivoitu konepistooli oli pian hankkimisen jälkeen muutettu uudelleen toimintakuntoiseksi, ja sillä oli harjoitettu ammunaa. Mies tunnusti teon.

Kilokaupalla räjähteitä, pistooli auton hansikaslokerossa

Miehen kotoa löydettiin syyttäjän mukaan myös sallitut rajat ylittävä määrä räjähteitä, joita hän säilytti määräysten vastaisesti. Häneltä löydettiin yli 100 kiloa dynamiittia lukitsemattomasta traktorihallista, 50 kiloa dynamiittia navetan lukitsemattomasta varastosta, 2,7 kiloa ruutia asuinhuoneistosta, yli 700 sähkönallia, 150 tulilankanallia, noin 100 metriä räjähtävää tulilankaa, 20 metriä aikatulilankaa ja 10 Nonel-letkuja nalleineen. Mies tunnusti teon.

Mies myös säilytti omistamiaan aseita luvattomalla tavalla. Miehen hallussa oli toimintakuntoiseksi tehdyn konepistoolin lisäksi haulikko, pistooli, kolme kivääriä sekä pienoiskivääri. Pistooli oli miehen auton hansikaslokerossa, auton takaoven ollessa samanaikaisesti lukitsematta. Loput aseet löytyivät eteisen komerosta ja kellarin sisäänkäynnin luota lukitsemattomasta tilasta. Mies on tunnustanut kuvatun teon.

Syyttäjä vaatii miestä tuomittavaksi vähintään yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja oheissakkoon. Lisäksi räjähteet ja aseet olisi menetettävä valtiolle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja