Mies ajoi kolarin humalassa ja riehui putkassa – poliisi iski pään seinään

1:28
Valvontakameralle tallentui, kun poliisi pahoinpiteli miestä putkassa.

Santa Fen kaupungissa, Yhdysvaltain New Mexicon osavaltiossa koettiin viime toukokuussa ikävä välikohtaus, kun rattijuopumuksesta epäilty mies joutui putkassa poliisin pahoinpitelemäksi.

Tapahtuma sai alkunsa, kun 29-vuotias Ryan Cordova ajoi autoa väärään suuntaan kolaroiden vastaantulleeseen ajoneuvoon. Kun konstaapeli Peter Romero saapui paikan päälle selvittämään tilannetta, kävi ilmi, että Cordova oli ajanut autoa humalassa.

Cordova pidätettiiin ja vietiin rattijuoppoudesta epäiltynä Santa Fen poliisilaitokselle säilöön. Tilanne muuttui aggressiiviseksi, kun Cordova yritti vastustella konstaapeli Romeron yritystä kiinnittää hänet käsiraudoilla putkan seinässä olleeseen kaiteeseen.

Tämän jälkeen Cordova hakkasi käsirautoja kaiteeseen noin puolen tunnin ajan, minkä aikana konstaapeli Romero käskytti häntä useita kertoja rauhoittumaan.

Tilanne eskaloitui

Konstaapeli saapuu selliin komentaen pidätettyä.

– Laittakaa kädet selkänne taakse, käskyttää konstaapeli Romero.

Cordova ei kuunnellut käskyä, vaan pyysi konstaapelia istuutumaan. Tämän jälkeen alkoi väkivaltainen tapahtumaketju, joka tallentui valvontakameralle.

Konstaapeli Romero muun muassa tönäisi Cordovaa kovalla vauhdilla, minkä seurauksesta Cordovan pää iskeytyi seinään. Tämän lisäksi Romero potki Cordovaa ja painoi polvella hänen päätään vasten lattiaa.

Nyt Cordova on nostanut kanteen konstaapeli Romeroa ja osavaltion poliisia vastaan liiallisen väkivallan käytöstä. Syytettyjen edustaja ei halua kommentoida kannetta mutta vahvistaa Romeron työskentelevän edelleen virassaan.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.