Mies ajoi autolla Helsinki-Vantaan lentoaseman aidan läpi ja tunkeutui parkkeerattuun lentokoneeseen

Poliisi otti tiistaina aamupäivästä kiinni henkilön, joka tunkeutui Helsinki-Vantaan lentoaseman suljetulle alueelle, poliisi tiedottaa.

Kello 10.25 aikaan poliisi sai ilmoituksen miehestä, jonka oli nähty tunkeutuvan lentoasemaa kiertävän aidan läpi. 

Epäilty oli mennyt sisään parkkeerattuna olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja. 

– Poliisi on omalta osaltaan tarkastanut lentokoneen, jossa epäilty kävi. Tarkastuksessa ei havaittu, että koneeseen olisi esimerkiksi viety mitään ylimääräistä. Myös epäillyn anastama auto on tarkastettu, eikä sieltäkään löytynyt mitään poikkeavaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala.

Poliisi tavoitti miehen kävelemästä asematasolla eli plattalla. Kyseessä on alue, jossa lentokoneita pysäköidään, lastataan, tankataan ja niiden kyytiin noustaan, ja jonne on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Tähän mennessä poliisille on selvinnyt, että mies tunkeutui aidan läpi anastetulla henkilöautolla ja oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Miehen hallusta ei löydetty vaarallisia esineitä. 

Epäilty on pidätettynä. Tutkinta jatkuu kuulusteluilla. 

– Tarkoituksenamme on muun muassa selvittää, missä kaikkialla epäilty on liikkunut ja onko tunkeutumiseen ollut jokin erityinen syy, Latvala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja