Mielikuvilla vaihtelua ja vipinää yhdyntäliikkeisiin

Tuntuuko väillä siltä, että seksistä on tullut mielikuvituksetonta ja tasapaksua, pelkästään samaan kaavaan tapahtuvaa liikesarjaa? Lue vinkit, miten saatte uutta eloa ja liikeratoja makuuhuoneen puolelle.

Työntö ei ole vain työntö. Toki yhdyntä aktina koostuu fyysisistä liikkeistä, mutta liikkeen ei tarvitse aina toistua samankaltaisena, Rakel Liekki kirjoittaa teoksessaan . Myös ihmisen tunnetila vaikuttaa siihen, miltä liike kokonaisuudessaan tuntuu. Liikkeen luonteeseen ja rakastelun tunnelmaan voikin vaikuttaa mielikuvilla.

Vaihtelua seksielämään ei tarvitsekaan aina hakea jatkuvasti vaihtuvista erilaisista asennoista tai olosuhteista, pornokaupan hyllyiltä tai asentoakrobatiasta. Niinkin yksinkertainen asia kuin erilainen tapa tehdä sama liike tekee rakastelusta hyvinkin erilaista, ehkäpä jopa jännittävää.

On yksilöllistä, millainen mielikuva kenellekin sopii. Siksi mielikuvia voi joko käyttää yhdessä tai niitä voi ajatella yksin omassa pääkopassaan. Parhaimmillaan yhdyntäliike kuitenkin on yhteinen. Hyvässä seksissä molemmat osapuolet liikkuvat ja ovat läsnä. Molemmat voivat omalla liikkeellään osoittaa vastaanottavuutta ja hyväksyntää, peilata toisen liikkeitä ja reagoida siihen.

Liikettä niveliin

Rakel Liekki neuvoo, että esimerkiksi eläimet ovat hyviä liikkeen luonteen vertauskuvia, sillä seksihän on perusluonteeltaan varsin eläimellistä ja alkukantaista. Eläinvertauksia käytetään myös monissa ikivanhoissa itämaisissa seksioppaissa. Ehkä syy tähän on se, että lähes jokaisella on mielikuva siitä, millainen mikäkin eläin on – ja miten se liikkuu.

Kissa liikkuu pehmeän joustavasti, kun taas saalistava kotka liitelee rennosti ja iskee sitten salamannopeasti. Pikkulintu taas pyrähtelee leikkisästi, kiusoittelevasti mutta varsin kevyesti. Koloonsa mateleva käärme työntyy sisään hitaasti, mutta ahnaasti. Päästä mielikuvituksesi valloilleen.

Kymmenen hidasta, kymmenen nopeaa

Usein kevyiden ja syvien liikkeiden vuorottelu tai nopeuden vaihtelu tuo nautintoa. Liikettä voi rytmittää itselleen luontevalla tavalla, vaikkapa yhdeksän kevyttä ja yksi syvä tai kymmenen hidasta ja kymmenen nopeaa. Laskemaan ei kuitenkaan kannata alkaa – eihän kyse ole punnerruksista tai vatsalihasten vääntämisestä.

Parin tulisikin löytää yhteinen rytmi luonnostaan, joka sointuu molempien rytmitajuun. Liekki muistuttaa, että kevyet työnnöt ovat kuitenkin erittäin tärkeitä naisen kannalta, koska vaginan uloin osa on herkin kiihotukselle. Kiihottuessaan tämä osa paisuu ja puristuu peniksen ympärille. Kevyet työnnöt kiihottavat siksi naisia yhtä paljon kuin syvätkin.

MTV3/Helmi

Lähde: Hyvän olon seksi, Rakel Liekki

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja