Mainos

Mielensäpahoittajan joulukalenterista tuli netin yllätyshitti

”Avasivat joulukadun… Ihan on sama katu. Menee vain enemmän sähköä. Ja rahaa.”

Joulukalenterin luukkujen taakse kätketyt Tuomas Kyrön herkullisen kyyniset huomiot ovat nousseet joulun alla netin yllätyshitiksi.

Mielensäpahoittajan joulukalenteri ihastuttaa kansaa etenkin Facebookissa, jossa sen parhaat oivallukset kiertävät kaverilta toiselle.

Kyröä itseään kalenterin suosio hämmentää – etenkin kun hän ei ole itse avannut nettikalenteria koskaan ennen tätä.

– Itse asiassa kaikkien kalenterien menestys on minulle yllätys. Minulla itsellänihän on ollut tavallinenkin joulukalenteri viimeksi vuonna 1989. Mutta ehkä kaikessa jouluhässäkässä myös tämmöinen antikalenteri on paikallaan, Kyrö pohtii.

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin…”

Mielensäpahoittajan joulukalenterin idea pohjautuu Tuomas Kyrön keväällä ilmestyneeseen kirjaan, jossa kahdeksankymppinen mies tarkkailee maailmaa omasta myrtyneestä näkökulmastaan ja keksii pahastua aiheesta kuin aiheesta.

Kyrö kertoo itse löytäneensä mietelmänsä omasta ”vanhasta mielestään”.

– Varmaankin minun 36-vuotiaassa ruumiissani asuu 83-vuotias mies. Minun henkinen ikäni siis liitelee jossain siellä main. Ajatukset syntyvät niin, että otan jonkin oman pienen ketutuksen tai mielipahan ja kerron sen riittävän suurella määrällä. Niin päästään Mielensäpahoittajan tasolle.

Kyrön luovuuden lähteenä ovat toimineet myös sanomalehtien yleisönosastot.

– Suomalaisethan ovat sellainen mielensäpahoittajakansa, joka purnaa joko hiljaa mielessään tai yleisönosastolla. Nyt ihan uusi juttu ovat tekstaripalautteet. Niissä pitää päästellä 160 merkissä kaikki harmitus siitä, että on koirankakkaa kadulla tai nuoriso metelöi ylä- tai alakerrassa.

Hampaattomat torpparit joulupöydässä

Joulukalenteri ja Mielensäpahoittaja-kirja ovat Kyrön elämässä jo taakse jäänyttä aikaa, mutta joulu ei jätä miestä vielä rauhaan: hän kirjoittaa parhaillaan kolumnia, jossa paljastaa kaiken, mikä häntä riepoo joulupöydässä.

– Hämmästelen siinä sitä, että joulupöydässä tarjotaan hampaattomille torppareille 1500-luvulla suunniteltuja ruokia. Ne on vielä tehty vuoden jämäjuureksista, kuten lantusta ja nauriista. Ja sitten niitä syödään ilolla!

Tutustu Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan joulukalenteriin tästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.