Mielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin – talon turvallisuustoimia kiristetään tapauksen vuoksi, puhemies Risikko jyrähtää: "Raja ylittyi"

Mielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin – Risikko jyrähti:"Raja ylittyi" 2:52
Eduskunnan puhemies Paula Risikko kommentoi mielenosoitusta infossa.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko sanoo, että eilen järjestetty mielenosoitus eduskuntatalon ulkopuolella yritti rajan. Mielenilmauksessa eduskuntatalon pylväisiin kiipesi ammattimainen joukko, joka oli harjoitellut tekoa etukäteen.

– Eduskunnalla on nollatoleranssi häirinnälle. Eilen tämä raja ylittyi, kun eduskunnan pylväisiin kiivettiin, Puhemies Risikko jyrähti turvallisuusaiheisessa infossa.

Info järjestettiin päivä ilmastomielenosoituksen jälkeen, jossa mielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin. Tilaisuudessa olivat mukana myös eduskunnan turvallisuusryhmän johtaja Seppo Kääriäinen ja eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola.

Poliisi otti eilen kiinni kahdeksan pylväisiin kiivennyttä henkilöä.

Ilmastoaktivistit kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin 5:43
Mielenosoittajat kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin.

Ammattimainen joukko

Puhemies Risikon mukaan mielenosoituksen yhteydessä pylväisiin kiipesi ammattimainen joukko, joka oli harjoitellut toimintaa etukäteen.

– Kyseeessä ei ollut viaton mielenilmaus, siinä käytettiin hyväksi eduskuntataloa tavalla, joka ei ole hyväksyttävää. Eduskunnalla on oltava työrauha. Aina. 

Risikko vielä totesi, että tapausta tutkitaan rikoksena. Poliisille oli ilmoitettu mielenosoituksesta, mutta eduskuntataloa ei ollut ilmoitettu mielenosoituksen määränpääksi.

Risikko kertoo, että tapahtumien vuoksi eduskunta tehostaa turvallisuustoimiaan kiinteistössä ja lähiympäristössä. Eduskunta on myös pyytänyt poliisilta lisää virka-apua eduskuntatyön turvallisuuden varmistamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat