Miehistönkuljetuskopteri jylisi latvoja viistäen Juhanin yli kohti Porvoon ampujien pidätyspaikkaa: "Jos olisin hyvä heittämään kivellä, olisin pystynyt sitä heittämään"

17:04
MTV:n rikostoimittajat analysoivat Porvoon ampumisen taustoja MTV Uutiset Livessä, katso video!

Nokian Pinsiössä asuva Juhani näki eilen illalla miehistönkuljetushelikopterin lentävän talonsa yli suuntaan, jossa Porvoon ampumisesta epäillyt otettiin kiinni.

Juhani kertoo asioineensa Metsäkylässä sijaitsevassa ruokakaupassa, jonne oli kantautunut illalla pillien ujellusta. Puoli yhdeksän maissa hän oli saapunut muutaman kilometrin päässä olevaan kotiinsa Pinsiöön.

Kotipihallaan seistessään hän yllättyi nähdessään miehistönkuljetushelikopterin lentävän jytinällä hänen talonsa yli aivan puiden latvoja viistäen.

– Se meni epätavallisen alhaalla. Pinsiössä monesti näkee sairaalahelikoptereita, mutta ne menevät tosi korkealla. Tämä meni niin matalalla, että näin sen vasta ihan talon kohdalla. Jos olisin hyvä heittämään kivellä, olisin pystynyt sitä heittämään. Niin matalalla se meni kohti tapahtumapaikkaa, mies kuvailee.

"Suunta oli selvä"

Ylilennon jälkeen Juhani oli mennyt sisään tarkastamaan päivän uutiset. Hän uskoo kopterin liittyneen takaa-ajotilanteeseen.

– Ihmettelin ensin helikopteria, mutta uutiset avattuani tajusin, että suunta oli aivan selvä.

Poliisin mukaan Tampereen seudulta käynnistynyt takaa-ajo päättyi Ikaalisiin. Pinsiöstä on Ikaalisiin matkaa noin 40 kilometriä. 

Porvoon ampumisesta epäillyt ruotsalaismiehet saatiin kiinni puoli yhdeksän jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja