Mainos

Miehisen asunnon sisustaminen

Miehinen luola on rento ja hillitysti sävytetty paikka, jossa voi makoilla työpäivän jälkeen, kaikki tarvittava käsien ulottuvilla. Sisusta näillä vinkeillä miehinen paratiisi!

Miehinen sisustaminen tuo helposti mieleen elokuvista tutun pyörivän sängyn ja seeprajäljitelmämaton poikamiesboksin lemmenpesässä. Miten miehinen asunto sisustetaan tyylillä? Hgtv.ca kertoo.

Teknisten vempeleiden mekka

Tekniset laitteet voivat olla miehen asunnossa suuremmassa osassa kuin naisen asunnossa. Tietokonepöytään kannattaa panostaa, jos aika kuluu koneella istuen. Tuolin ulkonäkö kannattaa sovittaa esimerkiksi sohvan materiaaleihin. Myös joustavuus ja säätövara ovat tietokonetuolille tärkeitä ominaisuuksia.

Jotta esimerkiksi taulutelevisiosta pääsisi nauttimaan kunnolla, tarvitaan suuri sohva tai muhkea nojatuoli. Miehen koti sisustetaan ronskisti jykevillä kalusteilla, joilla mahtuu makoilemaan ja levittäytymään. Suuret kalusteet eivät tee pienestä tilasta pienemmän näköistä, vaan lisäävät hyvin sijoiteltuina tilan tuntua.

Ajattele käytännöllisyyttä. Useimmat meistä haluavat toimivan kodin, jossa tavarat ovat helposti saatavilla. Korvaa pieni olohuoneen pöytä tukevalla ottomaanilla, joka avautuu säilytystilaksi.

Miehisen asunnon valaistus hoidetaan joko metallisilla jalkalampuilla tai hanhenkaulaisilla valaisimilla. Kohdevaloilla tunnelmavalaistuksen voi luoda juuri sinne, minne haluaa.

Nahka, miehinen materiaali?

Mielikuvista tuttu musta nahka on usein miesten suosiossa, ja se kestääkin kulutusta hyvin ja on helppo puhdistaa. Tyylikkääseen sisustukseen sopii kuitenkin myös musta flanelli ja liituraita, joka imartelee selkeälinjaista kalustetta. Tapettiinsa mies valitsee rohkeita, suuria ja geometrisia kuvioita.

Puisilla kalusteilla on helppo luoda persoonallisuutta huoneeseen. Tumma, vahattu mahonki luo arvokasta ja virallista tunnelmaa, vaalea ja vanhahtava puu taas rennompaa fiilistä. Jos tavoitteena on sisustaa minimaalisen tyylikkäästi, kapealinjainen pöytä metallista ja lasista on tyylikäs vaihtoehto.

Yhdistä rohkeasti erilaisia materiaaleja. Kiiltävä lattia ja pörröinen matto tukevat toisiaan, samoin nahkasohva ja pehmeät flanellityynyt.

Seiniä kiertävillä hyllyillä DVD-kokoelmat ja esittelemisen arvoinen omaisuus löytää paikkansa.

Maanläheinen mies

Miehisen asunnon värit hakevat usein inspiraationsa luonnosta, joten jätä pastellisävyt ja liian värikäs sisustus muihin huoneisiin. Ruskea ja vihreän eri sävyt sekä khaki käyvät maskuliiniseen kotiin.

Väriä hakeva voi turvautua terrakottaan ja okraan. Kasveja miehisyyden mekassa ei yleensä nähdä.

Väripaletti kannattaa pitää yksinkertaisena ja rauhoittavana. Valitse yksi pääväri, ja yhdistä tila yhtä sävyä tummemmalla tai vaaleammalla versiolla samasta väristä.

Moderni fiilis luodaan koboltinsinisellä tai turkoosilla; lämmin ja maanläheinen asunto luottaa tiilenpunaiseen.

MTV3

Lähde: Hgtv.ca

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.