Mainos

Miehet haluavat eroon muustakin kuin roikkuvista luomista

Miesten kiinnostus kauneusklinikoiden tarjoamiin palveluihin on kasvanut. Soittokierros yksityisille klinikoille osoittaa, että miehet astelevat entistä rohkeammin plastiikkakirurgeiden vastaanotoille.

Helsinkiläisen yksityissairaala Klinikka 22:n johtava lääkäri Jan Lassus sanoo, että kahden vuoden aikana miesten määrä asiakaskunnassa on lisääntynyt. Tänä vuonna klinikan asiakkaista 24 prosenttia on miehiä.

– Yleisin miehille tehtävä toimenpide on yläluomileikkaus. Seuraavaksi tulee rasvaimu ja sitten miesnisäisyys eli miesten rintojen poisto.

Myös yksityissairaala Siluetin lääketieteen tohtori ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Timo Pakkanen kertoo miesten hakeutuvan kauneusleikkauksiin entistä aktiivisemmin. Asiakkaista noin viidesosa on miehiä ja ikä vaihtelee toimenpiteen mukaan.

– Hiussiirtoja tehdään 20 - 60-vuotiaille, rasvaimupotilaat ovat noin 50-vuotiaita ja kasvojen kohotukseen hakeutuu 50 - 60-vuotiaita miehiä. Meillä myös nenäleikkaukset ovat suosittua, Pakkanen sanoo.

Ihoakatemiassa miesten osuus asiakkaista on reilu kymmenisen prosenttia.

– Naisten kiinnostus kauneuskirugiaan on lisääntynyt ja miesten siinä mukana. Vastaanotolle tulevat miehet ovat 35-vuotiaista ylöspäin, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Kai Lassila sanoo.

Hänen mukaansa miehet suosivat helpoimpia toimenpiteitä, kuten botox- ja täyteaineruiskeita.

– Leikkauksista tavallisin on yläluomileikkaus. Rasvaimu on myös suosittua ja se tehdään yleensä kyljistä ja rinnoista.

Täysi-ikäisyys vaatimus esteettiselle kirurgialle

Klinikka 22:lla toimenpiteitä tehdään ylivoimaisesti eniten 36 - 50-vuotialle miehille. Asiakaskunnasta suurin osa tulee Uudeltamaalta.

Alle 18-vuotiaita asiakkaita on ollut vain viitisenkymmentä ja heiltä on poistettu esimerkiksi synnynnäisiä epämuodostumia. Esteettiseen leikkaukseen vaaditaan täysi-ikäisyys.

Näin on lähtökohtaisesti myös Siluetissa ja Ihoakatemiassa. Nuorille potilaille tehdään yleensä hörökorvaleikkauksia ja hiotaan aknen jättämiä arpia kasvoista.

– Urheilua harrastavalle tytölle voidaan esimerkiksi tehdä rintojen pienennysleikkauksia, mikä katsotaan sairaudenhoidoksi. Suurennusleikkauksia ei tehdä, Ihoakatemian Lassila kertoo.

Vielä pientä Ruotsiin verrattuna

Suomalaisten naisten ja miesten kauneusleikkaukset ovat yleistymässä, mutta vielä ollaan kaukana muista länsimaista. Lassuksen mukaan Ruotsissa leikkauksia tehdään jo kymmenen kertaa enemmän kuin Suomessa asukaslukuun suhteutettuna.

– Asiakaskunta kasvaa kuitenkin tasaista tahtia, esimerkiksi tänä vuonna toimenpiteitä on tehty enemmän kuin viime vuonna yhteensä, Lassus sanoo.

Lassus myös muistuttaa, että Suomessa plastiikkakirurgia oli ainoa erityisala, joka kasvoi taantumankin aikana.

Ihoakatemiassa on huomattu, että nykyisin asiakkaat hakeutuvat mielellään mahdollisimman kevyeen hoitoon, josta toipuu nopeasti. Tällaisia ovat esimerkiksi kasvojen ihokäsittelyt.

Pakaraimplantit eivät käy kaupaksi Suomessa

Siluetin erikoislääkäri Pakkanen sanoo, että erityisen paljon kauneusleikkauksia tehdään köyhemmissä maissa, kuten Brasiliassa ja Meksikossa. Toimenpiteet ovat lähes samoja kuin Suomessa - paria poikkeusta lukuun ottamatta.

– Pakaraimplanttien kysyntä ei ole suurta Suomeessa. Ilma on kylmä eikä pakaroita juuri esitellä.

Pakkasen mukaan Euroopassa kauneuskirurgian kärkimaihin kuuluu Ranska, missä alaa kehitetään aktiivisesti.

Yhdysvalloissa koulutus ja ala itsessään on hyvin organisoitunut.

Suomessa pidättyväinen linja

Klinikka 22:n johtava lääkäri kuvailee Suomessa vallitsevaa linjaa pidättyväiseksi.

– Täällä ei tulla julkkiksen kuvan kanssa kauneusleikkaukseen, mikä on vain hyvä asia. Enemmän Suomessa korjataan selkeitä epäkohtia.

Kauneusklinikoilla käyntimäärät vaihtelevat ympäri vuoden.

Siluetista kerrotaan, että yleensä ruuhkahuiput ajoittuvat lomien alkuun, hiljaisempaa aikaa eletään lomakausien jälkeen.

Ihoakatemiassa kiireet jakautuvat myös vuodenaikojen mukaan.

– Toiminta alkaa vilkastua keväällä ja kiireisintä aikaa eletään loppukevään ja alkukesän aikana. Alkusyksyllä on taas hiljaisempaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.