Mainos

Microsoftin ja HP:n tablet-kone esiteltiin mykälle yleisölle

Microsoft ja HP ovat esitelleet yhteisen tablet-tietokoneensa CES-messuilla Las Vegasissa. Kyseessä on Windows 7 -käyttöjärjestelmän vauhdittama kosketusnäyttöinen laite.

Laitteen tarkoitus on täyttää kannettavien ja älypuhelimien välillä oleva kuilu, kertoo Britannian yleisradio BBC verkkosivuillaan.

Kahden teknologiajätin yhteistyön tuloksen esittely tapahtui ennen Applen paljon huhuttua tablet-koneen julkistusta.

Wall Street Journal -lehden mukaan Apple on julkaisemansa oman koneensa tämän kuun lopulla ja sen odotetaan tulevan myyntiin maaliskuussa.

Microsoft-pomo Steve Ballmer hehkutti messutilaisuudessa yhtiönsä tuotetta.

-Se on kaunis pikku tuote, hän kommentoi.

Ballmer esitteli uutuutta 3500 lehdistön, bloggaajan, asiantuntijan ja teknologiateollisuuden edustajan edessä. Hän näytti samalla myös kahta muuta tablet-tietokonetta. Toinen oli Archos -yhtiön ja toinen Pegatron Corp. -yhtiön malli.

Mykkä reaktio

BBC luonnehtii Microsoftin ja HP:n toistaiseksi nimeämättömän tablet-koneen yleisössä aiheuttamia reaktioita lähinnä tukahtuneiksi.

-Se mitä juuri näimme vahvisti pahimmat pelkoni, että tämä on standarditason Microsoft-ohjelmisto taulumuodossa, totesi Engadget -verkkolehden toimittaja Paul Miller.

-Se on sinänsä kiinnostava tuote, mutta Microsoft olisi voinut mennä pidemmällekin. Ohjelmiston puolella siinä ei ole mitään uutta ja sitähän tarvitaan, jotta ihmiset haluavat ostaa tämänlaisen tuotteen, Miller jatkaa.

Asiantuntijat varoittavat, että tällaisten tuotteiden ylitarjonta sekoittaa kuluttajia. Tom´s Hardwaren teknologiabloggaaja Devin Connors ei kuitenkaan ole samaa mieltä.

-Se näytti todella hyvältä, mitä nyt lyhyellä vilkaisulla näimme ja siinä on Windows 7. Kaikki rakastavat Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Sähköisen lukulaitteen kokoinen kone on luultavasti voittajayhdistelmä, Connors intoilee.

Lue kaikki Las Vegasin 2010 CES-messuihin liittyvät artikkelit:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.