Mainos

Metson henkilöstövähennykset jatkuvat

Metso-konserni hakee tehostamisohjelmalla 100 miljoonan euron tulosparannusta vuositasolla.

Metso jatkaa henkilöstönsä vähentämistä. Yhtiö on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut 140 henkilön vähentämiseksi Metso Automationissa Suomessa ja muualla maailmassa.

Samalla yhtiö ilmoittaa saaneensa päätökseen kesän alussa aloitetut yt-neuvottelut 300 ihmisen karsimiseksi Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa Metso Paper vähentää 200 työpaikkaa eri paikkakunnilta ja Ruotsista sata. Yhtiön tavoitteensa on karsia väkeä myös Pohjois-Amerikassa, jossa neuvotellaan 300 työntekijän vähentämisestä.

Henkilöstön supistamiset ovat osa konsernin tehostamisohjelmaa, jolla haetaan 100 miljoonan euron tulosparannusta vuositasolla.

Metsossa iso inventaario

Metsossa on käynnissä myös iso inventaario. Yhtiöllä on liikaa valmistuskapasiteettia ja osalle valmistusyksiköistä haetaan nyt uutta kotia.

Suurin muutos Suomessa on odotettavissa Metso Paperissa, jolla on valmistusyksiköitä sekä Suomessa että Ruotsissa. Yksiköiden sulkemisesta ei Metson varatoimitusjohtajan Olli Vaartimon mukaan välttämättä ole kyse.

- Ajatus on, että löytäisimme osalle yksiköitä paremman kodin; yrityksen, joka on erikoistunut valmistustoimintaan, Vaartimo sanoo.

Metso Paperilla on valmistusta mm. Jyväskylässä, Tampereella, Pansiossa ja Karhulassa. Myös Metso Mineralsin yksiköitä järjestellään uudelleen; tehottomia suljetaan ja loput keskitetään tehokkaisiin yksiköihin. Yhtymän kolme valimoa ovat myös tarkastelun alla.

- Jos jokin valimoalan yritys on kiinnostunut tulemaan yhteen tai ostamaan joitakin yksiköitä, olemme valmiita keskustelemaan, Vaartimo toteaa.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 29.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.