Mestis-mestarilla järjetön urakka – vertailu Tapparaan puhuu karua kieltä

Mestis-seuroilla raaka urakka: Ajokilometrejä tuplasti Liiga-finalisteja enemmän 6:32
Mestiksen finalisteilla järjetön urakka takana: näin karu on vertailu SM-liigan pudotuspelien rasitukseen

Jääkiekon Mestiksen mestaruuden lauantaina voittanut Iisalmen Peli-Karhut matkusti kauden viimeisten viikkojen aikana Suomea ristiin rastiin yli tuplasti enemmän SM-liigan finalisteihin verrattuna.

IPK kukisti seitsemänteen otteluun venyneessä ottelusarjassa Imatran Ketterän voitoin 4–3. Lauantain ratkaisupeli Iisalmessa päättyi Peli-Karhujen 3–0-voittoon. Etelä-Karjalan matkailun lisäksi runkosarjavoittaja IPK ehti pudotuspeleissä käydä myös kolmesti myös Kokkolassa ja kolmesti Rovaniemellä.

Seiskafinaali päätti IPK:n hurjan kuusiviikkoisen, jonka aikana joukkue pelasi 20 huipputärkeässä ottelussa kaikkiaan 1 243 peliminuuttia ja matkusti peräti 5 874 jääkiekon ehdoilla. Ammattilaistason vaatimukset ovat hurjat sarjassa, jossa pelaajien keskipalkka jää noin 1 000 euroon kuukaudessa.

MTV Urheilun Mestis-studio nosti lauantain finaalilähetyksen erätauolla esiin grafiikan, joka puhuu karua kieltä toisen sarjaportaan kärkijoukkueiden kokemasta rasituksesta. Tilaston ja mm. IPK:n fysiikkavalmentaja Toni Ruotsalaisen kommentit voit katsoa jutun videolta.

Esimerkiksi SM-liigan finalistit Pelicans ja Tappara ovat päässeet IPK:hon ja Ketterään nähden huomattavasti vähemmällä. Tappara on pelannut samassa 38 päivän aikaikkunassa 12 ottelua ja matkustanut peleihin 2 198 kilometriä – tästäkin suuren osan lentäen. Kun finalistien matkakilometrit laskee yhteen, oli Mestis-seurojen yhteenlaskettu rasitus reilussa kuudessa viikossa 10 223 kilometriä, Liiga-seurojen vain 4 976.

Lue myös:

    Uusimmat