Mertaranta: FIS liian passiivinen Norjan dopingskandaalissa

10:59

MTV:n hiihtoselostaja Antero Mertaranta ottaa kantaa kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n toimintaan.

FIS:n pääsihteeri Sarah Lewis vieraili perjantaina Lahdessa. Samalla aiheeksi nousi Therese Johaugin dopingkäry. Hiihtopomo painotti, ettei FIS:iä ole informoitu aiheesta sen enempää. Kyseessä on tällä hetkellä pelkästään kansallinen dopingasia.

Mertaranta ymmärtää sen, ettei keskeneräisistä asioista voi spekuloida sen enempää. Sen sijaan FIS:n passiivinen rooli ihmetyttää.

– Tämä jos mikä on suuremmissa määrin kansainvälinen asia. Tämä koskee koko hiihtomaailmaa. Maailman parhaan hiihtomaan ykköshiihtäjä käryää. Kysymys kuuluu, miksei FIS ota näin isossa hiihtomaailmaa järkyttävässä uutisessa aktiivisempaa roolia? Mertaranta kysyy.

Mertaranta kaipaa, että FIS olisi maailmaa kohahduttaneen dopingskandaalin tiimoilta aktiivisemmin yhteydessä Norjaan. Nyt kansainvälisen liiton toiminnasta on jäänyt todella passiivinen kuva.

– On outoa, että FIS:n pääsihteeri menee sen taakse, ettei Norjasta ole annettu virallista tietoa. Tämä uutinen ollut sentään tiedossa jo muutamia päiviä. Sen takia tämä tuntuu uskomattomalta, Mertaranta muotoilee.

Mertarannan mukaan hiihtopomoille ei pitäisi riittää se tieto, ettei Norjasta ole annettu lisätietoja. FIS:n ei pitäisi odotella passiivisesti muiden tekemisiä näin vakavassa jutussa.

– Tässä ei tarvitse levitellä juoruja. Mutta Lewisin pitäisi kertoa, että he ovat olleet aktiivisesti yhteydessä Norjaan. Ja sen, että he vaatisivat sieltä lisätietoja aiheesta.

Katso FIS:n pääsihteeri Sarah Lewisin kommentit dopingkohusta ylhäältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja