Mainos

Merkkituotteiden valmistajat suojautuvat väärennöksiä vastaan

Markkinoille valuu väärennettyjä tuotteita. Tekniikan kehittyessä yhä useammalla rikollisella on mahdollisuus perustaa piraattituotteita suoltava kotipaja.

Taantuma-aika on herättänyt merkkituotteiden valmistajat kiinnittämään huomiota ongelmaan.

- Tuotesuojaus on lisääntynyt. Hiljaisena aikana ehtii huomata tulosta nakertavat asiat, kun vilkkaana aikana ehtii vain tehdä tuotteita markkinoille, vertaa Ari-Veli Starcke.

Starcke on hallituksen puheenjohtaja Starcke-yhtiössä, jonka liiketoiminta liittyy väärennetyn tuotteen erottamiseen aidosta.

Laatusinetti viestii aidosta

Piraattituotteen ostamisesta hyötyy Starcken mukaan vain rikollisuus: väärennös on aina aitoa huonompi. Merkinomistajat saavat jatkuvasti aiheettomia takuuvaatimuksia.

- Piraatti käy niiden taskulla myös tuotekehityksen ja mainonnan näkökulmasta. Pimeä bisnes välttää verot ja yhteiskuntamaksut. Se nakertaa valtioiden ja kansalaisten hyvinvointia.

Turvatuotteissa käytetään muun muassa hologrammeja.

- Niitä on vaikea väärentää. Suttuinen sinetti on usein feikki. Sinetin pitää myös rikkoutua, kun kuluttaja avaa pakkauksen.

Turva-ammattilainen kertoo toisaalta ostaneensa juuri ulkomaisen puhelimen, jonka turvasinetin pystyi irrottamaan ja kiinnittämään takaisin kolme kertaa.

- Turvatuotteiden laatu onkin erityisen tärkeää. Ja turvataso valitaan niin, ettei tumpelo pysty tekemään tuotetta ja ammattirikollinen ei edes yritä.

Kuluttaja päättää

Ari-Veli Starcke haaveilee tulevaisuuden älykkäistä sineteistä, joita voisi lukea vaikkapa kännykällä. Tarra kertoisi puutuotteen istutustodistuksen tai tiedon eettisestä tuotantotavasta.

- Aitojen tuotteiden ostaminen edistää asioita monella tavalla. Jokainen kuluttaja voi kiinnittää huomiota painojälkeen ja ostopaikkaan. Nuukuus ei saisi vaientaa tervettä järkeä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.